iPad Pro 2020 concept met camera.

Gerucht: ‘Apple brengt in voorjaar 2020 nieuwe iPad Pro en iPhone SE 2 uit’

Wanneer kunnen we de nieuwe iPad Pro verwachten? Volgens betrouwbare bronnen verschijnt dit nieuwe model in het voorjaar van 2020. Apple gaat tegelijk de nieuwe iPad Pro en iPhone SE 2 uitbrengen.

Geruchten over een nieuwe 2019 iPad Pro gaan al een tijdje. Er wordt gesproken over een nieuw model met betere processor en vernieuwde camera, maar wanneer dit model verschijnt is lange tijd onduidelijk geweest. Nu brengt Apple-analist Ming-Chi Kuo duidelijkheid: volgens hem verschijnt de nieuwe iPad Pro in het voorjaar van 2020. Apple gaat dit model tegelijk uitbrengen met de iPhone SE 2.

‘Nieuwe iPad Pro en iPhone SE 2 in eerste kwartaal 2020’

Afgelopen zomer schreven we dat de iPad Pro drie camera’s krijgt, gebaseerd op de camera’s van de 2019 iPhones. Andere bronnen beweerden weer dat er een heuse 3D-camera op de 2020 iPad Pro zou komen. Dat laatste bericht onderschrijft Ming-Chi Kuo in zijn verslag van vandaag. De iPad Pro krijgt aan de achterkant een nieuwe 3D-camera vergelijkbaar met de TrueDepth-camera aan de voorkant.

Bekijk ook

Gerucht: 'iPad Pro krijgt in 2020 nieuwe 3D-camera's'

Apple gaat volgend jaar opnieuw flink wat verbeteringen doorvoeren aan de camera's van de iPad Pro, als we de geruchten mogen geloven. De iPad Pro krijgt volgens de bron volgend jaar nieuwe 3D-camera's.

Met de 3D-camera kan de iPad beter diepte zien in de wereld om hem heen. Dit komt vooral van pas komen voor verbeterde augmented reality functies. Apple is volgens hem ook van plan om in voorjaar 2020 de Apple AR-bril uit te brengen. Mogelijk delen de twee overeenkomstige functies. De AR-bril zou in het tweede kwartaal komen, de nieuwe iPad Pro in het eerste kwartaal.

Doordat de nieuwe iPad Pro gepland staat voor het eerste kwartaal van volgend jaar, lijkt het onwaarschijnlijk dat Apple nog deze maand de iPad Pro 2019 aankondigt. Wel staan er nog andere producten op de planning, zoals een 16-inch MacBook Pro en de releasedatum van de nieuwe Mac Pro.

‘iPhone SE 2 in eerste kwartaal 2020’
De iPhone SE 2 komt volgens dezelfde analist ook in het eerste kwartaal van 2020. Hij herhaalt hiermee zijn eerdere bewering. Deze iPhone SE 2 voor 2020 zou hetzelfde design krijgen als de iPhone 8, maar dan met een nieuwe chip en betere specificaties. Apple deed in 2016 hetzelfde bij de eerste iPhone SE. De kans op een event in maart volgend jaar lijkt daardoor waarschijnlijk.

Bekijk ook

Analist: 'iPhone SE 2 komt in 2020, Apple slaat iPhone 11S over

Analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple's volgende smartphone iPhone 12 gaat heten. Er komt geen iPhone 11S en dat kan een aanwijzing zijn dat Apple kiest voor een nieuw design. Ook voorspelt Kuo dat er in het eerste kwartaal van 2020 een iPhone SE 2 komt met het uiterlijk van de iPhone 8 en een A13-processor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.