PowerBeats draadloos

Gerucht: ‘Apple werkt aan draadloze PowerBeats, eigen variant van AirPods’

Apple's dochterbedrijf Beats zou plannen hebben om een eigen variant van de AirPods uit te brengen. Het zou gaan om een kabelvrije versie van de PowerBeats.

Draadloze PowerBeats

Apple heeft deze week de tweede generatie AirPods aangekondigd, die voorzien is van een draadloze oplaadcase. Beats zou nu ook van plan zijn om draadloze oortjes uit te brengen die volgens hetzelfde principe werken. De versie van de Beats PowerBeats heeft geen koord tussen de twee oortjes. Dat zou blijken uit informatie uit de retailketen, zo meldt CNET. Het product zal waarschijnlijk nog steeds PowerBeats heten en in april op de markt komen.


Het is nog onzeker hoeveel de draadloze PowerBeats gaan kosten, maar om een indruk te geven: Apple vraagt voor de bestaande PowerBeats3 rond de 200 euro. Je bent echter goedkoper af als je bij andere winkelketens koopt: Bol.com rekent 149 euro en bij Coolblue ben je zelfs nog iets goedkoper uit. Officiële Apple-retailpartners zoals Amac hebben de PowerBeats3 ook afgeprijsd naar 149 euro. Dat zou een teken kunnen zijn dat er binnenkort een opvolger aan komt.

PowerBeats3 groen

Draadloze oortjes met oorclip

Het design van oordopjes zal waarschijnlijk grotendeels gelijk blijven, maar dan zonder het koordje. Dat zou betekenen dat er een clip aan zit om over je oor te doen, voor mensen die een sportiever alternatief zoeken voor de AirPods. De clip zorgt ervoor dat de oordop beter op z’n plek blijft zitten tijdens heftige bewegingen. Intern zullen de oordopjes waarschijnlijk de technologie van de AirPods gebruiken, met onder andere een H1-chip als vervanger van de W1-chip. Veel draadloze Beats-producten beschikken momenteel al over een W1-chip, die allerlei audiofuncties, energiebeheer en de verbinding regelt. De nieuwste H1-chip is bovendien geschikt voor Hé Siri.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.