Decco: bewegingssensor voor kinderen

Decco is een bewegingsmelder voor kinderen

Decco is een bewegingssensor voor kinderen, als ze de babyfoon zijn ontgroeid. Ouders krijgen een melding als de deur van de kinderkamer open of dicht gaat.

In speelfilms zie je kinderen altijd uit het raam klimmen als ze ‘s avonds met een vriendje willen afspreken. Dat kan nog steeds als ouders de Decco bewegingsmelder voor kinderen aanschaffen. Maar ongemerkt de kinderkamer uitglippen wordt een stuk moeilijker. Je hangt de Decco namelijk aan de deurklink en de ouders krijgen een seintje zodra de deur open of dicht gaat.

Decco: bewegingssensor voor kinderen

Decco voor de kinderkamer

Decco is bedoeld voor kinderen die de babyfoon zijn ontgroeid. Dat wil zeggen: je wilt als ouder niet de hele tijd via de webcam kijken wat ze aan het uitspoken zijn, maar je wilt wel weten als Damian, Bruis, Heavenly-Joy, of hoe je je kind ook genoemd hebt, de slaapkamer verlaat. Als je slim bent vertel je je kind natuurlijk niet waar die grappige blauwe knots voor bedoeld is, zodat ze niet doorhebben dat jij elke beweging van de deur nauwgezet volgt.

Je koppelt de Decco aan een iPhone-app (Android kan ook) en hangt het apparaat vervolgens aan de deurknop of -klink. Zodra er beweging wordt opgemerkt krijg je een melding op de smartphone. Dé uitdaging voor kinderen wordt dan natuurlijk om zo geruisloos mogelijk de deur open te doen. In totaal kun je drie toestellen koppelen aan de Decco.

Decco: bewegingssensor voor kinderen

Goedkopere alternatieven
De makers van Decco zoeken investeerders op Kickstarter, waar je voor 70 Canadese dollars kunt meedoen. Er komt nog wel CA$15 dollar aan verzendkosten bovenop, dus in totaal zo’n 60 euro. Het ziet er leuk uit, maar praktische ouders die zo’n Kickstarter-project toch wat te riskant, te duur of te lang wachten vinden, kunnen in de bouwmarkt een goedkopere oplossing vinden. Bijvoorbeeld een magneetcontact van HomeWizard-koppeling (€11) of nog mooier: een Elgato deur- en raamsensor (€40 in de Apple Store) die met HomeKit werkt. Die laatstgenoemde geeft ook een melding als de deur open of dicht gaat. Het is een stuk goedkoper en minder makkelijk om te tuin te leiden. Maar ja, het oog wil ook wat en de Decco ziet er wel leuk en speels uit.

Decco: bewegingssensor voor kinderen

Vanaf september 2017 leverbaar
De Decco heeft geen andere functies dan het doorsturen van een melding als er beweging wordt gedetecteerd. Het apparaatje is waterdicht en maakt verbinding via Bluetooth. Blijkbaar zien genoeg mensen iets in dit idee, want de bedenkers zijn hard op weg om het doel van CA$25.000 te halen. Met nog 40 dagen te gaan zit het erin dat ze dit zullen halen. Als het project lukt krijg je in september 2017 de Decco toegestuurd, maar net als bij andere Kickstarter-projecten geldt: je weet het pas zeker op het moment dat je het product in handen hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2017, 19:14
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, kinderen, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.