Cor bloedanalyse-apparaat in de badkamer

Bloedprikker Cor is gemaakt door een ex-Apple-medewerker

Cor is een mini-laboratorium voor thuis, waarmee je de samenstelling van je bloed kunt analyseren. Via een app zie je de metingen en aanbevelingen van Cor. Te bestellen via Indiegogo.

Voormalig Apple-medewerker Bob Messerschmidt werkte mee aan de hartslagsensoren voor de Apple Watch. Tegenwoordig heeft Messerschmidt zijn eigen project: hij werkt aan een mini-laboratorium voor thuis, waarmee je je bloed kunt analyseren. Het idee is best sympathiek: Cor is niet bedoeld voor mensen met ernstige ziekten, maar vooral voor mensen die meer inzicht in gezond gedrag willen krijgen. Cor is vooral gericht op het geven van context en het interpreteren van gegevens. Zo zou de bijbehorende app kunnen aangeven dat je meer koolhydraten moet eten om beter te kunnen presteren tijdens het sporten.

Cor bloedanalyse: bloedprikken met cartridge

Cor analyseert je bloed

Er zijn mensen die regelmatig hun bloed moeten prikken, bijvoorbeeld diabetici. Maar daar is Cor in eerste instantie niet op gericht. Het gaat om consumenten die regelmatig willen weten hoe het bijvoorbeeld met hun bloedsuikerspiegel en met de hoeveelheid cholesterol en triglyceriden in het bloed zit. Te veel triglyceriden in je bloed kunnen wijzen op een verhoogd risico op hartaanvallen en beroertes, dus het is zeker iets om op te letten. Preventie is immers beter dan genezing. Het apparaat kost €299 en je moet er een abonnement van €10 per maand bij afsluiten.

Cor bloedanalyse-apparaat in de badkamer

Cor werkt met cartridges die zijn inbegrepen bij het maandabonnement. Het werkt als volgt: druk de cartridge op je bovenarm (of een andere geschikte plek) en er zal een naaldje afschieten. De cartridge vangt een kleine hoeveelheid bloed op. Vervolgens zet je de cartridge in het Cor-apparaat om de analyse te starten. Cor kijkt naar de samenstelling van je bloed en vertaalt dit naar persoonlijke adviezen en inzichten. Cor is niet bedoeld als medisch hulpmiddel en mag dus vrij verhandeld worden. Helaas zul je voor de meeste Indiegogo-perks wel familie of vrienden in de Verenigde Staten moeten inschakelen, want de eerste exemplaren worden alleen binnen de VS verstuurd. Je kunt ook een exclusief diner met de oprichter boeken, want Messerschmidt blijkt niet alleen verstand te hebben van bloedanalyse, maar is ook een goede thuiskok.

Meer informatie is te vinden op Indiegogo.

Cor bloedanalyse-app op een iPhone

Cor bloedanalyse-apparaat op tafel

Cor bloedanalyse: apparaat met app en cartridges

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2016, 11:48
Categorie Accessoires
Onderwerpen bloed, bloedsuiker, gezondheid, indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.