Apple iMac concept

Reacties voor: Zo kan een iMac van gebogen glas eruit zien

Deze indrukwekkende video laat zien wat Apple zou kunnen doen met een iMac, bestaande uit één stuk gebogen glas. Het is gemaakt door de Nederlandse ontwerper Jermaine Smit.
Lees het complete artikel → Zo kan een iMac van gebogen glas eruit zien
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -
15 reacties
 1. Ik zie het nut niet. Ontwerp vind ik mooi totdat de curve begint. Form follows function. Er is alleen geen function buiten de “futuristische look”

 2. Dit echt niet hoe Apple het zou doen, het toetsenbord is totaal onpraktisch en wat heeft het gebogen scherm voor nut als het scherm niet doorloopt in het gebogen gedeelte?

 3. Volstrekt nutteloos en onpraktisch….

 4. @Lodewijk: compleet mee eens

 5. Dat gaat hem echt niet worden.
  Maar ik wacht met smart op een nieuwe generatie iMac. 😅

 6. Ik find het total onpraktisch. Ik zet graag mijn scherm wat verder weg, en zelfs iets hoger dan normaal. En werk ook al eens “relaxed” met het toetsenbord – als dit allemaal in 1 stuk is, begin je met een tweede toetsenbord om flexibel te blijven, waardoor het ingebouwd toetsenbord meer of minder overbodig wordt. En het is te onhandig – niet alleen vanwege de grootte – om zoiets mee te nemen, daarvoor zijn MacBooks / iPads veel beter voor.

 7. Toetsenbord vast aan de monitor iets onpraktischer kan ik niet verzinnen.
  Dit gaat het niet worden (hoop ik)

 8. Ik wil ook geen losse speakers

 9. Wie zegt dat het toetsenbord vast zit in deze render? Zou heel goed uitneembaar kunnen zijn. Bij niet gebruik wordt hij opgeladen en bij gebruik neem je hem uit. Zit ook een uitsparing voor in, zie ik

 10. De huidige iMac is eigenlijk al een stuk te laag voor een ergonomische houding. Wij zetten ze op kantoor op die bamboe-steunen van de Ikea. Mij lijkt dat het scherm bij dit ontwerp nog lager zit en dus nog slechter voor je nek is.

  Als het toetsenbord aan de constructie vast zit dan haak ik al helemaal af. Maar goed, het is maar een impressie.

 11. Voegt functioneel niets toe, dus nee zo zal een toekomstige iMac er niet uitzien. Vanuit het oogpunt ergonomie (Kijkhoogte) kan het toetsenbord er niet op deze manier mee geïntegreerd worden. Dus vooral een gimmick dit “design”. + de vormgeving van de boxen is helemaal niet in lijn met de rest of überhaupt Apple’s design filosofie.

 12. 😍😍😍

 13. Ik vind hem prachtig en zou hem zelfs als kunstobject in mijn kamer willen.

 14. En nu maar hopen dat er wel een draadloos oplaad mogelijkheid is. Zowel voor je telefoon als toetsenbord en dan maar gelijk voor een nieuwe muis. Zou ideaal zijn. Het opladen van de huidige muis is echt slecht uitgevoerd!

 15. De huidige iMac vind ik een stuk mooier dan deze Dell-kloon – ook HP heeft een all-in-one (gehad) met een vergelijkbare vormgeving.

  Idee is leuk, mooie render op basis van het patent maar ik zie het nog niet komen in de praktijk. Liever een iMac waarbij de hoogte van het scherm instelbaar wordt (nu: woordenboek onder de voet).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.