CMRA hond fotograferen

CMRA stopt camera’s in een Apple Watch-bandje

De CMRA is een Apple Watch-bandje met ingebouwde camera's, bedoeld voor foto's van anderen én selfies. Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan.

De eerste smartwatch van Samsung had een camera in het horlogebandje, zodat je vanaf je pols foto’s kon maken. Het idee was dat je smartwatch eigenlijk een kleine computer moest zijn, met alle functies die je ook van je smartphone gewend bent. Het sloeg nauwelijks aan en het liet vooral zien hoe onhandig het was. Het horlogebandje van de Galaxy Gear was onnodig dik. De Israelische start-up Glide borduurt voort op het idee, maar dan met een horlogebandje voor de Apple Watch. Het ziet eruit als een sportbandje voor de Apple Watch, maar met een 8-megapixel camera om je hond te fotograferen en een 2-megapixel camera voor selfies.

CMRA hond fotograferen

CMRA: een camera in je Apple Watch-bandje

De makers denken dat het blijkbaar veel gedoe is om je iPhone tevoorschijn te pakken om foto’s te maken (die trouwens van betere kwaliteit zijn). Glide maakte eerder al een video-chatapp voor je Apple Watch, dus daar sluit het mooi bij aan. Het bandje bevat een eigen batterij, die je kunt opladen met de bijbehorende fraaie bureauhouder. “Telefoons zitten in broekzakken”, aldus CEO Ari Roisman. “Een camera is alleen nuttig wanneer hij tevoorschijn is gehaald en klaar is om een foto of video te maken.”

CMRA oplader voor Apple Watch-bandje met camera

De band heeft 8GB intern geheugen voor het opslaan van foto’s. Als de batterij van de Apple Watch leeg is, kun je de camera nog gewoon gebruiken.

CMRA komt volgend jaar op de markt, maar je kunt nu al een pre-order plaatsen voor $149 tot $199. Uiteindelijk wordt de prijs $249 maar het is de vraag of er bij dit prijsniveau genoeg fans voor de CMRA te vinden zijn. Je kunt kiezen uit drie kleuren: zwart, wit en blauw. Voor snelle bestellers is er ook een Limited Edition in grijs.

CMRA Apple Watch-bandje

Glide heeft nogal wat tijd nodig om voldoende stuks te produceren, vandaar dat de eerste exemplaren pas in het voorjaar arriveren. Overigens blijkt uit meerdere patenten dat Apple het ook wel ziet zitten om allerlei sensoren en aanvullende functies in het Apple Watch-bandje te stoppen, dus voordat je bestelt: de CMRA kan wel eens ingehaald worden door Apple zelf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2016, 12:26
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.