Phil Schiller met MacBook Pro

Waarom de MacBook nog steeds een koptelefoonaansluiting heeft

Phil Schiller heeft in een interview uitgelegd waarom er nog steeds een koptelefoonaansluiting maar geen SD-kaartslot meer op de MacBooks zit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple-topman Phil Schiller heeft een drukke week achter de rug. Hij kondigde vorige nieuwe MacBooks aan en had het vervolgens druk met het beantwoorden van allerlei vragen. Zo werd er gediscussieerd waarom er maar 16GB RAM in de nieuwe MacBooks zit en was er zoals gebruikelijk teleurstelling over de aankondigingen. Eén vraag is in ieder geval nog onbeantwoord gebleven en dat is waarom er nog steeds een koptelefoon op de nieuwe MacBooks zit. Apple wil immers dat we draadloos gaan luisteren?


Phil Schiller met MacBook Pro

Bekijk ook

Nieuwe MacBook Pro heeft maximaal 16GB RAM 'vanwege batterijduur'

De nieuwe MacBook Pro biedt maximaal 16GB RAM. Volgens Apple is 32GB RAM niet haalbaar vanwege de batterijduur. Maar klopt dat argument wel? Op de stroomadapter aangesloten is batterijduur immers niet zo relevant.

Koptelefoonaansluiting op de nieuwe MacBooks
De Britse krant The Independent sprak met Schiller over de aankondigingen en stelde de vraag: is het niet inconsequent dat er nog steeds een 3,5mm koptelefoonaansluiting op de MacBooks zit, terwijl die aansluiting op de nieuwste iPhones is geschrapt? Volgens Schiller is dat niet het geval:

Geen sprake van. Dit zijn pro-machines. Als het alleen om hoofdtelefoons draaide, dan hoefde de aansluiting er niet te zijn. We vinden dat draadloos een fantastische oplossing is voor hoofdtelefoons. Maar veel gebruikers hebben setups met studio-monitoren, amps en andere professionele audiospullen waarvoor geen draadloze oplossingen zijn en waarvoor de 3,5mm jack nodig is.

Ook wilde de krant weten waarom er geen SD-kaartslot meer in de MacBooks zit voor de geheugenkaarten uit je camera:

Er zijn een aantal redenen. Eén is dat het een wat onhandig slot is. Dat ding steekt half eruit. Verder zijn er erg goede en snelle SD-kaartlezers en vervolgens kun je CompactFlash of SD gebruiken. We konden dit nooit goed oplossen – we kozen SD omdat er meer consumentencamera’s met SD zijn, maar je kunt slechts één kiezen. Dat was een beetje een afweging. En nu zijn er meer en meer camera’s met draadloze transfer naar de camera.

Niets nieuws onder de zon
Schiller denkt dat je in de toekomst zou moeten kiezen tussen een fysieke adapter of draadloze transfer. In het interview stipt Schiller nog meer onderwerpen aan, zoals het ontstaan van de Touch Bar, Siri op de Mac en de verschillen tussen iOS en macOS. Wie door de promopraat heen weet te prikken steekt er nog wel wat leuke feitjes mee op. Zo reageert hij bijvoorbeeld op de kritiek die er is op de nieuwe modellen. Volgens Schiller is er niets nieuws onder de zon: elk fantastisch nieuw Apple-product krijgt altijd kritiek. “We namen een grote gok en uiteraard met elke stap vooruit zijn er ook veranderingen waaraan we moeten wennen. Onze klanten zijn passioneel, dat is geweldig.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit begin 2023, voorzien van voorzien van de M2 Pro-chip of de nog krachtiger M2 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in de zomer van 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.