CliniClowns-app brengt de clown in elke kamer

Steeds sneller kunnen zieke kinderen thuis herstellen van hun behandeling in het ziekenhuis. De mogelijkheid om een CliniClown live te zien, wordt daarom steeds kleiner. Met de nieuwe CliniClowns-app is het nu ook thuis mogelijk.

De CliniClowns zijn niet elke dag aanwezig op de kinderafdeling van het ziekenhuis en daarom lopen sommige kinderen de clowns mis. Ook speelt mee dat kinderen na een operatie sneller naar huis kunnen, waardoor ze zonder de grappen en grollen van de clowns moeten zien te herstellen. Daarom komt CliniClowns nu met een eigen app waarmee de kinderen dagelijks kunnen genieten van de ziekenhuisclowns. In het ziekenhuis, thuis of waar zij ook zijn: de CliniClowns kunnen nu overal een glimlach tevoorschijn toveren.


CliniClowns app

CliniClown op je iPad

Met de app willen ze meer zieke en gehandicapte kinderen bereiken en een moment gunnen met een CliniClown. Via de CliniClowns-app kunnen kinderen elke dag een show bekijken in het live-theater. Via de app is een show natuurlijk anders dan in het ziekenhuis zelf. “Digitaal spel is natuurlijk wel anders dan in het ziekenhuis zelf. Je bent allebei ingekaderd in een scherm. Maar daar weten onze CliniClowns wel raad mee”, vertelt Winfred den Hoed, projectleider online bij CliniClowns.

Webcammen met een CliniClown

Chatfunctie
Naast een show, kunnen de kinderen ook webcammen en chatten met een clown. Voor deze functie moet je als ziek of gehandicapt kind wel lid worden. Het inloggen gaat op een wat ongebruikelijke manier. Bij ontwikkelaar Greenberry kwamen ze na een prototypetest met kinderen achter dat inloggen met groenten- en fruiticonen beter werkt dan met cijfers. De chatfunctie is ook beschikbaar voor de kinderen onderling. Daarnaast zijn er exclusieve video’s in de app zodat een kind altijd kan genieten van een CliniClown.

Chatfunctie CliniClowns app

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 augustus 2016 om 13:39
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.