Apple Event september 2016

10 hints die je uit de 7 september-uitnodiging kunt aflezen

De uitnodigingen voor het Apple-event zijn inmiddels de deur uit. Traditiegetrouw gaan wij op zoek naar logische en maffe aanwijzingen in de uitnodiging. Dit zijn de 10 hints die wij denken te zien.
Erwin Siekman - · Laatst bijgewerkt:

De uitnodigingen zijn de deur uit en dat betekent dat we nu met zekerheid kunnen zeggen dat we de nieuwe iPhone op woensdag 7 september voor het eerst gaan zien. Het iPhone-evenement is live te volgen vanaf je desktop, Apple TV en iOS-devices en zal om 19:00 Nederlandse tijd beginnen. Traditiegetrouw kijken wij naar aanwijzingen die we uit de uitnodiging kunnen aflezen, om te zien of Apple er stiekem een aantal hints in heeft gestopt.

Apple Event september 2016

De afbeelding van de uitnodiging als wallpaper hebben? Hieronder vind je een mooie collectie:

Hints uit de uitnodiging met een knipoog

iCulture-lezers die deze vaste rubriek al wat langer volgen, weten we dat je de hints met een korreltje zout moet nemen. Het is een leuk tijdverdrijf om voorafgaand aan het evenement alvast logische, gekke en totaal maffe aanwijzingen af te lezen uit de afbeelding. Weet jij ook nog een leuke hint (mag ook vergezocht zijn)? Laat het weten in de reacties!

#1 Toestelkleuren
Er is al vaak geschreven dat Apple een blauwe iPhone gaat toevoegen aan het assortiment. Met de komst van de 6s kwam roségoud erbij als nieuwe kleur en de iPhone 7 gaat misschien een blauwe variant krijgen. De kleur blauw is links erg prominent te zien.

BeSound iPhone 7 mockup blauw

#2 Verbeterde camera
Bokeh is een term die veel gebruikt wordt in de fotografiewereld. De gekleurde bollen ontstaan door scherptediepte en het kan met de juiste lens en sensor door iedere DSLR gemaakt worden. Met een iPhone-camera is dit effect nauwelijks na te bootsen. Wellicht dat Apple het voor elkaar heeft gebokst de camera zo te verbeteren dat we dit bokeh-effect straks ook op de iPhone makkelijk kunnen creëren.

#3 Dubbele camera
Waarschijnlijk gaan we het niet terugzien in alle iPhone’s, maar wij verwachten dat er minimaal één iPhone wordt geïntroduceerd met dubbele cameralens. Sony heeft al laten weten dat ‘grote smartphonemerken’ dit jaar de technologie gaan toepassen. De twee witte bollen die op één lijn staan (iets links van het midden) , doen vermoeden dat Apple daarnaar verwijst. Met de technologie zou onder andere achteraf scherpstellen een stuk makkelijker zijn. Laat Apple daar nou nét een patent op hebben!

#4 Geen koptelefoonaansluiting
Van alle geruchten lijkt iedereen het over één ding zeker te zijn: de 3,5mm jack gaat verdwijnen. Linksboven in de uitnodiging zie je een grijze bol helemaal alleen staan. Dit zou de grijs geworden koptelefoonaansluiting zijn, die langzaam uit beeld verdwijnt. Apple lijkt ermee te willen zeggen dat de 3,5mm jack straks tot een grijs verleden behoort, al zullen ze in het Engels die woordgrap niet begrijpen.

#5 Dark mode
Hoewel we in iOS 10 nog geen Dark mode hebben, zou deze functie er wel aan kunnen komen. Tijdens het WWDC-evenement kondigde Apple het al wel aan voor de Apple TV. In de eerste beta’s van iOS 10 is nog geen spoor te vinden van de nieuwe functie, maar het zou een kwestie kunnen zijn van een schakelaar omzetten. Het kan zijn dat Apple er achter de schermen druk mee bezig is en dat het binnenkort ook op de iPhone beschikbaar komt. Wat al wel opvalt, is dat sommige standaard-apps donker zijn uitgevoerd, zoals de Klok-app in iOS 10 en de al bestaande Watch-app.

#7 7 september staat voor iPhone 7
Er is nog steeds onzekerheid over de naam van de volgende iPhone. Krijgen we straks de iPhone 7, of heeft Apple toch besloten voor iPhone 6SE te kiezen? 7 september is misschien niet toevallig gekozen: het is de ideale datum om de iPhone 7 aan te kondigen.

#8 Apple-logo
Als je goed kijkt zie je dat de bollen symbool staan voor het Apple-logo. De bolletjes die je rechtsboven ziet vormen het blaadje van de appel. In het Apple-evenement van september 2014 werd het Apple-logo op dezelfde wijze weergegeven. Destijds kregen we de iPhone 6/6 Plus én de Apple Watch te zien. Als je goed kijkt zie je de gelijkenissen. Mogelijk gaat Apple zich dit jaar opnieuw niet alleen richten op de iPhone, maar krijgen we meerdere (nieuwe) Apple-producten te zien zoals een Apple Watch 2.

apple-evenement

#9 Gezichtsherkenning
De uitnodiging laat zien dat Apple flink wat wil gaan veranderen aan de camera, toch denken wij dat ‘See you’ staat voor het in iOS 10 toegevoegde Advanced Computer Vision. Door gebruik te maken van deep learning zijn onderwerpen zoals mensen, dieren en plaatsen beter te herkennen. In de Foto’s-app zie je straks een nieuw tabblad genaamd Aandenkens staan, waarin de verschillende trips en momenten worden samengebracht tot een filmpje met bijbehorende muziek.

#10 Waterdichte iPhone
Zie je dat de bolletjes die symbool staan voor het blaadje van het Apple-logo de kleuren hebben van de zee. Dat zou wel eens kunnen betekenen dat de nieuwe iPhone waterdicht wordt. Of zou die grote rode bol fungeren als stopbord, om aan te geven dat je nog steeds niet met je iPhone in zee kunt zwemmen?

Nog meer grappige aanwijzingen
Natuurlijk zijn er met wat fantasie nog meer leuke aanwijzingen en hints af te leiden uit de uitnodiging. Hier vind je een aantal leuke:

  • Apple gaat kerstverlichting introduceren.
  • De stippen zijn koplampen van de Apple Car.
  • De grote stippen staan voor de iPhone, de kleinere voor de Apple Watch.
  • De donkere achtergrond staat niet voor een dark mode, maar voor beter fotograferen bij slechte lichtomstandigheden.
  • De onscherpe bolletjes maken duidelijk dat Apple de focus kwijt is.
  • De mintgroene bol rechts maakt duidelijk dat je bewegende objecten beter kunt fotograferen.

Het idee van kerstboomlampjes is misschien wat vergezocht, maar als je een bokeh-foto van kerstverlichting maakt krijg je dit:

Kerstverlichting bokeh

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2016, 15:38
Categorie Apple
Onderwerpen apple event, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.