Bedenker van Apple’s programmeertaal Swift werkt nu bij Google

Chris Lattner, die begin dit jaar Apple inruilde voor een baan bij Tesla, is nu alweer bij en nieuwe werkgever aan de slag gegaan. Bij Google gaat hij werken aan kunstmatige intelligentie.

Chriss Lattner van Apple
Weet je nog dat Chris Lattner, de bedenker van Apple’s eigen programmeertaal Swift, begin dit jaar weg ging bij Apple om aan de slag te gaan bij Tesla? Na ongeveer een half jaar is hij daar alweer vertrokken, maar hij hoeft niet werkeloos thuis te zitten. Chris Lattner is vanaf nu namelijk werkzaam bij Google. Hij gaat aan de slag bij het Google Brain-team, het onderzoeksteam bij kunstmatige intelligentie.

Chris Lattner via Tesla bij Google

Chris Lattner vertrok begin dit jaar bij Apple om zijn geluk bij automaker Tesla te beproeven. Lang hield hij het daar niet vol, want na een halfjaartje besloot hij alweer op te stappen. Hij gaf aan dat hij en Elon Musk, de baas van Tesla, niet goed door één deur konden. Lattner vertrok maar kan nu alweer snel aan de slag; hij maakte zelf via Twitter bekend dat hij aan het werk gaat bij Google’s team voor kunstmatige intelligentie.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Lattner gaat specifiek aan de slag bij Google Brain, de aparte onderzoeksafdeling van Google. Ook bij Google gaat hij volgens bronnen werken aan een nieuwe programmeertaal framework (geheel van softwarecomponenten) voor machine learning, namelijk TensorFlow. Met TensorFlow moet het programmeren met kunstmatige intelligentie een stuk eenvoudiger worden. TensorFlow kwam vorig jaar beschikbaar en is volgens Bloomberg een belangrijk onderdeel voor Google om geld te verdienen met kunstmatige intelligentie.

Bekijk ook

Apple's hoofd developertools Chris Lattner stapt over naar Tesla

Chris Lattner gaat Apple verlaten. Apple's Director of Developer Tools was verantwoordelijk voor Swift, Xcode en andere ontwikkelaarstools binnen Apple.

Wie weet keert Chris Lattner ooit nog terug weer bij Apple. Het bedrijf schijnt namelijk ook bezig te zijn met een eigen chip voor kunstmatige intelligent genaamd de Apple Neural Engine. Deze chip zou allerlei AI-taken moeten afhandelen, waaronder gezichts- en spraakherkenning.

Bekijk ook

'Apple ontwikkelt Apple Neural Engine, een speciale chip voor kunstmatige intelligentie'

Apple werkt aan een speciale chip voor kunstmatige intelligentie, de Apple Neural Engine. Deze zou in de iPhone en andere apparaten ingebouwd kunnen worden voor slimme taken zoals gezichtsherkenning en spraakherkenning.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.