Apple Watch Series 3 geruchten

‘Apple Watch Series 3 met en zonder 4G, nog steeds 38 en 42mm’

Naast de Apple Watch Series 3 met 4G-verbinding, maar er komt ook een model zonder mobiele data. De nieuwe Apple Watch verschijnt daarnaast ook weer in twee formaten.

Begin deze maand schreven we dat de Apple Watch Series 3 met 4G-verbinding beschikbaar komt, maar er is nu meer duidelijk over welke modellen we kunnen verwachten. Volgens Ming-Chi Kuo komt de Apple Watch Series 3 beschikbaar zowel met als zonder 4G, vergelijkbaar met de iPads. Daarnaast wordt er, in tegenstelling wat eerder beweerd werd, geen grote designverandering verwacht.

Apple Watch Series 3 geruchten

‘Apple Watch Series 3 met en zonder 4G’

Het lijkt er sterk op dat je straks bij de Apple Watch uit nog meer modellen kunt kiezen. De Apple Watch Series 3 zou beschikbaar komen in zowel zonder als met een mobiele 4G-verbinding. De Apple Watch met ondersteuning voor mobiel netwerk zou bovendien niet werken op een 3G-netwerk, maar dus alleen 4G ondersteunen. In Nederland is het 4G-netwerk bij de meeste providers landelijk dekkend, maar in andere landen kan dit eventueel problemen geven op plekken waar geen 4G beschikbaar is.

Ming-Chi Kuo geeft verder aan dat er geen compleet nieuw design voor de Apple Watch Series 3 komt. Eerder beweerde John Gruber dat er een nieuwe vormfactor komt, maar dit wordt door Ming Chi-Kuo ontkracht. De Apple-analist geeft zelfs aan dat de Apple Watch Series 3, net als bij de vorige modellen, in twee formaten komt. Het zou nog steeds gaan om 38mm en 42mm, wat betekent dat je huidige bandjes waarschijnlijk ook gewoon nog passen om het nieuwe model. Het blijft echter nog wel onduidelijk in welke materialen de Apple Watch Series 3 precies beschikbaar komt. De Apple Watch Series 2 kun je kopen met een kast van aluminium, roestvrij staal of keramiek. Of je zowel het model met als zonder 4G in alle materialen kan kopen, is nog afwachten.

Apple Watch Series 3 met simkaart?
Ming-Chi Kuo wijdt niet uit over hoe Apple mobiel internet op de Apple Watch wil gaan ondersteunen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple je een aparte simkaart in de Apple Watch laat plaatsen. Een logische oplossing zou een ingebouwde Apple Sim voor de Apple Watch zijn, zoals je die nu ook al vindt in de nieuwste iPad Pro-modellen. Hierdoor kun je rechtstreeks vanaf het toestel kiezen voor een passend abonnement. Providers zouden deze Apple Sim wel moeten ondersteunen. In Amerika zouden de vier grootste providers (AT&T, Verizon, T-Mobile en Sprint) ondersteuning gaan bieden voor een Apple Watch met mobiele data.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2017, 9:54
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple watch series 3
Device Apple Watch Series 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.