CarPlay2Air draadloos CarPlay

CarPlay2Air maakt je CarPlay-verbinding draadloos

CarPlay2Air maakt een draadloze CarPlay-verbinding met je auto mogelijk. Dit is handig voor mensen die een CarPlay-systeem hebben, dat nog niet draadloos werkt. De kans bestaat echter dat het accessoire niet altijd zal blijven werken.

CarPlay2Air maakt draadloze CarPlay toegankelijker

Er zijn al draadloze CarPlay-systemen, maar nog niet iedereen beschikt daarover. Heb je geen zin meer om altijd je iPhone te moeten verbinden met je auto om CarPlay te activeren? Met dit accessoire is dat niet meer nodig. CarPlay2Air zorgt ervoor dat CarPlay automatisch opstart zodra je de auto start. Er zijn auto’s die de mogelijkheid voor draadloze CarPlay al bieden, maar de meeste auto’s doen dit niet.


CarPlay2Air is een klein zwart kastje dat je met de ingebouwde USB-kabel verbindt met de auto. Je steekt de adapter in de ingang waar normaal gesproken je Lightning-kabel in gaat voor de bedrade CarPlay. Je verbindt eenmalig je iPhone met de CarPlay2Air en voilà. Hiervoor gebruik je Bluetooth en Wi-Fi, maar na het instellen heeft je iPhone alleen via Wi-Fi verbinding nodig met het accessoire. In de video zie je hoe de adapter werkt.

Deel je een auto met iemand anders? Geen zorgen, je kunt beide iPhones koppelen met de CarPlay2Air. Als je tegelijkertijd in de auto zit wordt er verbinding gemaakt met de laatst gebruikte telefoon. Je kunt overigens nog steeds de gewone USB-poort gebruiken om bijvoorbeeld een telefoon op te laden. De CarPlay2Air heeft namelijk ook een eigen USB-poort. Deze poort is ook nodig om de firmware van het apparaatje te updaten.

De enige voorwaarde voor de CarPlay2Air is dat je auto wel gewone CarPlay heeft. Op de meeste nieuwe auto’s is dit standaard of optioneel beschikbaar. Van een niet-CarPlay-auto maak je dus niet opeens een CarPlay-auto. Het werkt bovendien alleen met standaardsystemen van automakers zelf, dus niet bij aftermarket CarPlay-radio’s van bijvoorbeeld Pioneer. Op de website van de adapter vind je een overzicht van geschikte merken.

Wat vindt Apple hiervan?
Apple is vaak niet erg te spreken over accessoires die met een omweg bepaalde functies mogelijk maken. In het verleden is het voorgekomen dat Apple korte metten maakte met dergelijke accessoires door middel van een iOS-update. Deze updates blokkeerden de functionaliteit, en waren accessoires nutteloos.

Hoewel Apple niet publiekelijk reageert op dit soort kwesties, bestaat de kans dat de CarPlay2Air niet eeuwig zal blijven werken. Er zit dus een risico aan dergelijke adapters, dus maak voor jezelf de afweging of je het de moeite waard vindt.

Interesse? Je kunt de CarPlay2Air aanschaffen op de website van de fabrikant. Het accessoire kost $160, maar let op de verzendkosten. Deze kunnen variëren. Bij Amazon is een vergelijkbare adapter beschikbaar voor ongeveer €150.

Bekijk ook

Met deze CarPlay-tips haal je alles uit Apple's CarPlay

Ben je op zoek naar CarPlay-tips? Dan ben je hier aan het goede adres. In deze gids zetten we de beste tips voor CarPlay op een rijtje. Hierdoor haal je meer uit Apple's softwaresysteem voor in de auto.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.