Vernieuwde bunq 3.0-app nu voor iedereen te downloaden

Maar er is ook kritiek
De bunq-app heeft in versie 3.0 een flinke update gekregen met een donker thema en andere functies. Zo kun je nu Instagram-foto's bekijken in de app, iets waar niet iedereen enthousiast over is. Ook blijkt het design niet bij iedereen in de smaak te vallen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 17 juni 2020: de vernieuwde app bunq 3.0 is nu beschikbaar om te downloaden via deze link. De app was al enige tijd beschikbaar in beta. Onze ervaring is dat het donkere thema wat moeilijk leesbaar is als je de app overdag wilt gebruiken. Ook is er onder sommige bunq-gebruikers ophef over het feit dat Instagram-posts voortaan geïntegreerd zijn in de app, wat een privacyrisico met zich mee kan brengen. Kritiek daarop werd echter van het Together-forum verwijderd door moderators.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 29 mei.

bunq 3.0 vernieuwd

De nieuwe app is gericht op eenvoud, gemak en de community. Verder kun je met de app gemakkelijk doneren aan goede doelen. Het zou gaan om de grootste update tot nu toe. Er kunnen 100 mensen meedoen aan de bètatest voor iOS en eveneens 100 mensen voor de Android-beta. Aanmelden kan hier. Doel van de vernieuwde app is om de best mogelijke bankervaring te bieden. Het nieuwe uiterlijk is ontworpen vanuit het oogpunt van de gebruiker. Elk scherm heeft maar één knop en geeft je meer vrijheid om de community te ondersteunen. Je kunt via de app doneren aan doelen die jij belangrijk vindt.

Lokale goede doelen

Ook kun je zelf lokale goede doelen aanmaken en je laten helpen door andere mensen uit de community. Zo kun je bijvoorbeeld geld doneren aan een school in de buurt, die extra materialen nodig heeft. Verder zitten er meer mogelijkheden in om met Premium SuperGreen en bunq Business SuperGreen.

bunq 3 nieuw account openen

Zo ziet de bunq 3.0 app eruit

Met de vernieuwde app kun je sneller een account openen. Je hoeft nu nog maar op één knop te drukken om te beginnen.

bunq 3 simpele interface

De interface van de app is compleet vernieuwd. Op elk scherm vind je deze duidelijke plusknop, waarmee je kaarten, accounts en meer kunt toevoegen.

bunq 3 profielscherm

Op het nieuwe Profiel-scherm kun je de app aanpassen aan je wensen. Zo zijn er add-ons waarmee je apps aan je account kunt toevoegen.

bunq 3 Us

Op het bunq Voor ons-tabblad kun je in contact komen met de community en zien wat er speelt bij andere gebruikers. Ook vind je er aankondigingen en zie je hoeveel je verdiend hebt met je investeringen, hoeveel bomen er zijn gepland, enzovoort.

bunq 3 bomen planten

Over bomen planten gesproken: je kun nu meer bomen planten door samen te werken met je vrienden. Je kunt met je tribe ook de strijd aangaan met andere groepen.

bunq 3 doneren

Hier vind je de eerder genoemde functie om te doneren. Je kunt een doel instellen voor elk denkbaar crowdfunding-project. Dat kan dus ook zijn om jezelf de zomer door te helpen, als je bijvoorbeeld artiest of acteur bent en momenteel geen werk hebt. Maar je kunt het ook gebruike als je geld wilt inzamelen door te gaan sporten, of als je geld wilt doneren aan een café in de buurt.

bunq 3 Me-scherm

Op het Voor mij-tabblad vind je een overzicht hoeveel geld, tijd en CO2 je hebt bespaard door klant te zijn bij bunq. Kortom: 4 tabbladen en een grote plusknop waarmee je de meeste acties kunt regelen. Er is ook een camera-tabblad waarmee je snel bonnetjes en facturen kunt scannen.

De app is als publieke beta beschikbaar. Meer informatie vind je hier.

Je kunt de aankondigingen ook hier kijken:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 juni 2020 om 12:16
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.