Review: Marware CEO Glide voor iPhone en iPhone 3G

De Marware CEO Glide wijkt af van de iPhone-cases in de CEO-serie. De gebruiksmogelijkheden zijn goed, maar het materiaal van deze (toch lederen?) case zal niet bij iedereen in de smaak vallen.

marware ceo sleeveMarware heeft een aardige variëteit aan cases voor de iPhone 3G uitgebracht: ze hebben modellen in kunststof, leer en siliconenrubber. De Marware CEO-sleeves met geperforeerde streep zijn aardig populair. De Marware CEO Glide die we hier gaan reviewen ziet er echter heel anders uit, ook al maakt hij deel uit van de CEO-serie. De Marware CEO Glide is een (volgens de specificaties) lederen hoes, die met een klittenbandstrip sluit. De case is verkrijgbaar in zwart, rood en wit.

Uitvoering van de Marware CEO Glide

De Marware CEO Sleeve is bedoeld voor de iPhone 3G maar is ook geschikt voor de eerste generatie iPhone en de iPod touch. De uitvoering van de case is eigenlijk heel eenvoudig: een hoesje in een soort krokoprint. Met een lipje kun je de case sluiten. Hetzelfde lipje kun je ook gebruiken om de iPhone uit de case te trekken.

In de verpakking vind je een screenprotector, een poetsdoekje en een instructie. Daarnaast zit er een tegoedbon in de verpakking voor een gratis riemclip – maar daarvoor zul je wel een aankoop op de website van Marware moeten doen. De riemclip is niet te gebruiken in combinatie met de Marware CEO Sleeve, want daar zit geen bevestigingspunt op.

[flickr]set:72157607436619201[/flickr]

Wat het materiaal van de CEO Glide betreft heb ik wat twijfels. Op de verpakking staat dat er sprake is van leer, maar leg je deze case naast de Sena UltraSlim Pouch, dan heeft die een heel wat authentiekere uitstraling dan de case van Marware. De case ruikt ook niet naar leer; de enige verklaring die ik kan verzinnen is dat de fabrikant zo’n dikke laag leerverf heeft aangebracht dat je het materiaal zelf niet meer herkent. Ander minpuntje: alle randen van de case zijn afgewerkt met een randje kit, zoals je wel vaker ziet bij lederen cases. Die kit zit er bij de witte uitvoering van de case wat slordig op en is ook iets lichter van kleur dan de rest van de case. De zwarte case heeft hier geen last van: zwart is zwart. De afwerking oogt bij de zwarte uitvoering ook iets netter.

[flickr]set:72157607437025285[/flickr]

Marware CEO Glide in gebruik

De CEO Glide werkt volgens een bekend principe: je steekt de iPhone erin (op z’n kop of met de voorkant naar achteren, dat maakt niet uit). Door de uitvoering is de case vooral geschikt voor mensen die normaalgesproken geen case gebruiken maar wel bescherming willen wanneer ze de iPhone in jaszak of tas stoppen. De (plastic)-achtige coating zorgt ervoor dat er minder snel krassen ontstaan en de krokoprint zorgt er ook voor dat krassen door sleutels en dergelijke minder snel opvallen.

De case is ruim genoeg voor beide modellen iPhones, de sluiting blijft goed dichtzitten en wat de duurzaamheid betreft zit het ook wel goed.

[flickr]set:72157607433957550[/flickr]

Conclusie

De Marware CEO Glide voldoet grotendeels aan de verwachtingen: gewoon een eenvoudig uitgevoerde case waarbij de krokoprint het enige frivole is. Ben je leerliefhebber en hou je ervan dat lederen producten in de loop van de tijd steeds mooier worden, dan kun je beter kiezen voor de Sena UltraSlim Pouch, waarvan het materiaal er authentieker uitziet. Het materiaal van de Marware CEO Glide wekt een wat minder natuurlijke indruk, maar ziet er wel duurzaam uit.

Meer info

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Categorie
Accessoires