BetterApp for WhatsApp op een MacBook met iPhone en WhatsApp Web.

BetterChat for WhatsApp: een persoonlijke Mac-app voor WhatsApp

BetterChat for WhatsApp is een handige WhatsApp-app voor de Mac die je je chats laat opfleuren met eigen gekozen achtergronden. Ook ondersteunt de app interactieve notificaties en meer.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

BetterApp for WhatsApp op een MacBook met iPhone en WhatsApp Web.
Het gebruik van WhatsApp op andere toestellen dan een smartphone is voor iPhone-gebruikers sinds augustus vorig jaar mogelijk dankzij WhatsApp Web. Hierdoor kun je vanaf de desktop chats versturen, maar je toestel zal wel altijd in de buurt van je computer moeten blijven. BetterChat for WhatsApp brengt WhatsApp in een app naar de desktop met allerlei extra opties om het chatten net even wat persoonlijker te maken.

BetterChat for WhatsApp

Om BetterChat for WhatsApp te kunnen gebruiken, heb je net als met elke andere WhatsApp-app op de Mac WhatsApp Web nodig. Deze optie vind je in de instellingen van WhatsApp op je iPhone. Na het scannen van een QR-code wordt er een verbinding gelegd tussen je Mac en je iPhone, zodat je vanaf de desktop berichten kunt versturen.

BetterChat for WhatsApp: eigen achtergrond en dark mode

Er zijn al meerdere Mac-apps beschikbaar waardoor je kunt WhatsAppen vanaf je Mac, maar BetterChat for WhatsApp voegt er een persoonlijk tintje aan toe. De app heeft een aantal handige opties en functies die zich onderscheid van andere WhatsApp-apps voor de Mac. Zo kun je meldingen van de app eenvoudig stilhouden in een knop boven je chatgesprekken. Ook stel je verschillende meldingsgeluiden in.

BetterApp for WhatsApp met een eigen gekozen achtergrond.

Maar je kunt BetterChat for WhatsApp ook personaliseren op gebied van uiterlijk. Als je de standaard achtergrond van WhatsApp Web ook wel zat bent, dan is er goed nieuws. In BetterChat for WhatsApp kun je namelijk je achtergrond van de chats aanpassen, net als in de iPhone-versie. Je kunt hiervoor zelf een afbeelding gebruiken. Daarnaast zet je BetterChat for WhatsApp eenvoudig om in een donkere modus, zodat alle witte interface-elementen zwart worden. De app heeft verder ook interactieve notificaties, zodat je rechtstreeks vanuit een melding kunt reageren.

BetterApp for WhatsApp met donkere modus.

Veel WhatsApp-apps voor de Mac hebben weleens last van verbindingsproblemen, waardoor berichten soms vertraagd verstuurd kunnen worden. In Better for WhatsApp zijn wij deze meldingen nog niet tegengekomen.

Als je nou op zoek bent naar een Mac-app die allerlei verschillende chatdiensten combineert, dan kun je ook de Mac-app Franz proberen. In deze app kun je naast WhatsApp ook Telegram, Facebook Messenger, Skype en nog veel meer gebruiken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 09 juni: In verband met een naamswijziging van BetterApp for WhatsApp naar BetterChat for WhatsApp is het artikel aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2016, 15:27
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen mac, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.