Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

SoundCloud start eigen streaming muziekdienst, concurrent van Apple Music

SoundCloud gaat een eigen streaming muziekdienst starten met de naam SoundCloud Go. Je betaalt $12,99 per maand om onbeperkt te luisteren.

SoundCloud is van mening dat er nog wel ruimte is voor een nieuwe streaming muziekdienst. De plannen lekten uit via de App Store-omschrijving van versie 4.0 van de iOS-app. Daarin is te lezen dat het bedrijf wil starten met SoundCloud Go. Je kunt 30 dagen gratis proberen en betaalt daarna €12,99 per maand. De dienst is nog niet inmiddels officieel aangekondigd.


Soundcloud iPhone-app

SoundCloud Go

In de App Store valt te lezen:

We introduceren Soundcloud Go. Van mega-artiesten naar beginnende bandjes tot je beste vriend z’n slaapkameropnames, je kunt nu offline en zonder advertenties naar je favoriete muziek en nieuwe ontdekkingen luisteren.

SoundCloud was al bezig met het afsluiten van contracten met muzieklabels zoals Universal Music en Sony Music. De prijs van SoundCloud Go ligt wel iets hoger dan de andere muziekdiensten zoals Apple Music en Spotify, waarvoor je €9,99 per maand betaalt. Dit heeft wellicht te maken met de 30% afdracht aan Apple. De Europese prijzen zijn nog niet bekend maar zouden op hetzelfde niveau van €12,99 kunnen liggen.

Het afsluiten van een SoundCloud Go-abonnement geeft je de mogelijkheid om offline naar nummers te luisteren, zonder reclame-onderbrekingen. Ook kun je alle nummers spelen, uit een steeds verder groeiende collectie. De toevoeging ‘Go’ wekt de indruk dat de muziekdienst vooral voor mobiel gebruik is bedoeld.

Update 18:00 uur:
Inmiddels heeft SoundCloud de dienst SoundCloud Go onthuld. De prijs wordt €10 per maand, maar het kost €12,99 als je via de iOS-app abonneert. Dit heeft te maken met Apple’s 30% afdracht. SoundCloud onderscheidt zich van andere muziekdiensten door het feit dat ze zich sterk op de community en op onafhankelijke artiesten hebben gezicht. Je vindt er ook minder bekende dj-mixen. Met de komst van deze nieuwe dienst komt de nadruk meer te liggen op mainstream artiesten. De drie grote Amerikaanse muzieklabels doen mee, te weten Sony, Universal en Warner Music.

SoundCloud zegt dat de gratis versie van de app zal blijven bestaan. Mensen die al een abonnement op Pro Unlimited hadden genomen kunnen voor een zacht prijsje overstappen naar SoundCloud Go. Voorlopig kan je alleen vanuit de VS een abonnement afsluiten. De eerste 30 dagen zijn gratis.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 29 maart: SoundCloud heeft de dienst SoundCloud Go aangekondigd. We hebben het artikel daarom aangevuld met nog meer info.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.