Tweede publieke beta van macOS Sierra 10.12.4 verschenen

Apple heeft macOS Sierra 10.12.4 beta 2 uitgebracht voor geregistreerde ontwikkelaars, met onder andere Night Shift.

Apple heeft de tweede publieke beta van macOS Sierra 10.12.4 uitgebracht. Deze volgt een paar dagen nadat er nieuwe beta’s voor iOS, tvOS en watchOS verschenen en bevat als grootste vernieuwing Night Shift.


Update: op 7 februari verscheen de tweede beta voor ontwikkelaars, op 8 februari is ook de publieke tweede beta beschikbaar.

Finder op de Mac in macOS Sierra.

Beta 2 van macOS Sierra 10.12.4

Voor de Mac is Apple druk aan het werk met macOS 10.12.4. Meestal hebben deze nieuwe tussentijdse versies weinig nieuwe functies, maar bij macOS Sierra 10.12.4 is dit juist wel het geval. Hierin vind je namelijk Night Shift voor de Mac, waarmee de kleuren van het scherm in de avonduren gefilterd worden, zodat het scherm minder blauw kleurt.

Het scherm is daardoor wat geler, maar dit zou voor je ogen een stuk beter zijn dan het felle blauwe licht. In ons aparte artikel lees je meer over het nut van Night Shift.

Bekijk ook

Geef je ogen meer rust met Night Shift: zo werkt het

Dankzij Night Shift in iOS en iPadOS kleurt het scherm van je iPhone en iPad minder blauw, wat in de avonduren beter is voor je ogen. In deze tip leggen we uit hoe je dit in kunt stellen en gebruiken.

Er zitten nog een paar andere verbeteringen in macOS Sierra 10.12.4, namelijk:

  • Dicteren voor inwoners van Shanghai.
  • Siri vragen stellen over cricket-scores, speelschema’s en meer.
  • Verbeterde weergave van PDF’s in apps die de PDFKit API gebruiken.

De tweede beta van macOS Sierra 10.12.4 met Night Shift is nu beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars. Publieke testers kunnen waarschijnlijk snel aan de slag met deze nieuwe versie. De definitieve versie van macOS Sierra 10.12.4 verschijnt waarschijnlijk in maart.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 08 februari: Informatie over publiek beta toegevoegd.

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen.

macOS

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.