iPhone 14 camera's

Dit waren de bestverkochte smartphones van 2023 (en de iPhones doen het goed)

Uit onderzoek is gebleken wat wereldwijd de bestverkochte smartphones van 2023 waren. De top 10 wordt gedomineerd door twee partijen: Apple en Samsung. Maar het is vooral Apple die met meerdere iPhone-modellen de lijst aanvoert.

Dat de iPhone het altijd nog goed doet, mag geen verrassing zijn. Apple rapporteert elk kwartaal weer mooie cijfers, maar specifieke aantallen of welk model het populairst is, wordt niet genoemd. We moeten het daarom doen met marktonderzoeken, waaronder die van Counterpoint. Uit het nieuwste onderzoek blijkt wat de populairste smartphones van 2023 waren. Het is voor het eerst dat Apple de top 7 van de gehele top 10 inneemt, met diverse populaire iPhone-modellen.

Populairste smartphones van 2023

Verreweg de populairste smartphone van 2023 was de iPhone 14. Dit standaardmodel dat in 2022 werd uitgebracht, was het gehele jaar door te verkrijgen en is het afgelopen jaar ook geregeld in prijs gedaald. Dat dit model bovenaan staat, heeft dan ook vooral te maken met de prijs. 3,9% van de verkochte smartphones wereldwijd betrof een iPhone 14. Op de tweede plek, met 2,8%, staat de iPhone 14 Pro Max. De top 3 wordt afgemaakt door de iPhone 14 Pro, met 2,4%. De iPhone 14 Pro-modellen worden sinds september niet meer bij Apple zelf verkocht, maar zijn nog wel bij veel andere winkels te koop.

De vier andere iPhones die in de top 10 staan, zijn (in volgorde) de iPhone 13 (#4; 2,2%), de iPhone 15 Pro Max (#5; 1,7%), de iPhone 15 Pro (#6; 1,4%) en de iPhone 15 (#7; 1,4%). In heel 2023 waren de iPhone 15-modellen slechts vier maanden verkrijgbaar, dus dat deze al zo hoog in de lijst staan is indrukwekkend. Wat ook opvalt is dat de Pro-modellen het goed doen en dat de Plus-modellen in de top 10 niet voor komen. Dat bevestigt het beeld dat de Plus-modellen het verreweg het minst goed doen.

Bestverkochte smartphones van 2024
Bestverkochte smartphones van 2024

De top 10 wordt verder afgemaakt door de Galaxy A14 5G, Galaxy A04e en de Galaxy A14 4G. Wat opvalt is dat dit de goedkopere Samsung-modellen zijn.

Ben jij toe aan een nieuwe iPhone? Lees dan ook onze iPhone-vergelijking, waarin we alle modellen op een rij gezet hebben. Check ook ons artikel met de beste iPhone-aanbiedingen.

Bekijk ook

Nieuwe iPhone nodig? Dit zijn de iPhones waaruit je kan kiezen

Heb jij een nieuwe iPhone nodig? Of kun je nog wel even vooruit? Ontdek op welke punten jij erop vooruit gaat met een nieuw toestel. We geven ook antwoord op vragen als: wanneer komt er een nieuwe iPhone? En welke nieuwe iPhones zijn er?

iPhone 14

De iPhone 14 is de 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren: blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Of misschien heb je liever een refurbished iPhone 14? Lees meer over de 2022 iPhone line-up. De iPhone 14 werd in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 maar bleef nog wel even in het assortiment bij Apple.

iPhone 14

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.