Gerucht: ‘Benchmark toont nieuwe 13-inch MacBook Pro met Intel Coffee Lake’

Een nieuwe benchmark onthult mogelijk de komst van een nieuwe krachtigere MacBook Pro. Het nieuwe model heeft in ieder geval een 28W Intel Coffee Lake-processor.

‘Benchmark met nieuwe MacBook Pro met Intel Coffee Lake’

Eerder deze week schreven we nog over een benchmark van een mogelijke nieuwe iPhone met A12-chip en nu is er wederom een benchmark opgedoken van een nog niet aangekondigd Apple-toestel. Het gaat om een benchmark van een nog te verschijnen MacBook Pro. Uit de benchmark blijkt wat voor vlees we in de kuip hebben. Het gaat in ieder geval om een nieuwe 13-inch MacBook Pro met modelnummer MacBook15,2 met aan boord een Intel i7-8559U Coffee Lake-processor van 28W.

Apple gebruikt deze processor in nog geen enkele MacBook, dus het zou een aardige upgrade zijn ten opzichte van de huidige modellen. Deze nieuwe quad-core chip brengt de specificaties van het 13-inch model op hetzelfde niveau als de 15-inch MacBook Pro uit 2017. De nieuw ontdekte MacBook Pro heeft een single-core score van 4448 en een multi-core score van 16607.

MacBook Pro 13-inch benchmark.

Opvallend is dat de MacBook Pro voorzien is van 16GB LPDDR3-werkgeheugen. Dat betekent dat het maximale werkgeheugen wederom blijft steken op 16GB, omdat Apple voor 32GB het energiezuinigere LPDDR4 nodig heeft. Voorlopig lijkt het er dus op dat dit er nog niet aan zit te komen, al zegt deze benchmark nog niks over de komst van een extra krachtige MacBook Pro. Eerder verschenen er namelijk ook al een benchmark van een nieuwe 6-core MacBook Pro met 32GB RAM.

Bekijk ook

Benchmarks wijzen op MacBook Pro met 6-core Intel Coffee Lake-processor

Apple zou tijdens de WWDC misschien toch iets kunnen zeggen over een nieuwe MacBook Pro. Nieuwe benchmarks tonen namelijk een 'MacBookPro14,3' met een krachtige Intel Core i7-8750H processor uit de Coffee Lake-familie.

Draait op macOS High Sierra
Een laatste opvallend detail is dat deze MacBook Pro getest is met macOS High Sierra 10.13.6, een versie waarvan onlangs de vijfde beta verscheen. Deze MacBook Pro draait dus nog niet op macOS Mojave. Dit zou kunnen betekenen dat Apple de nieuwe MacBook Pro eerder uitbrengt dan de publieke release van macOS Mojave. Bij nieuwe iPhones is dat precies andersom: de publieke release van iOS 12 wordt verwacht voordat de 2018 iPhones in de schappen liggen.

Naar verwachting komt Apple in september met een reeks nieuwe producten, waaronder ook nieuwe modellen van de MacBook. Apple werkt ook nog aan een nieuwe 13-inch MacBook als opvolger van de MacBook Air. Eerder werd verwacht dat deze al in het voorjaar beschikbaar zou komen, maar deze zou nu gepland staan voor komend najaar.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple stelt nieuwe MacBook Air uit naar tweede helft 2018'

Zit je op een nieuwe MacBook Air te wachten, dan moet je wellicht nog wat meer geduld hebben. Volgens het Aziatische DigiTimes heeft Apple de productie uitgesteld naar later dit jaar. De eerste exemplaren zouden pas in de tweede helft van 2018 op de markt kunnen komen.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.