Netflix op iPhone

Gerucht: ‘Netflix overweegt duurdere Ultra-bundel’

Netflix zou plannen hebben om een duurdere Ultra-bundel uit te brengen. Daarmee zou je voor €16,99 per maand naar vier streams kunnen kijken. Eigenlijk is het een verkapte prijsverhoging.

Netflix Ultra-bundel

De Ultra-bundel lijkt dezelfde opties te bieden als de huidige Premium-bundel, namelijk toegang tot HD en Ultra HD op vier apparaten tegelijk. Uit screenshots blijkt dat Netflix de huidige Premium-bundel zou willen halveren. In plaats van 4 streams tegelijk kun je straks op maar 2 apparaten kijken. De Standard-bundel wordt ook gehalveerd van 2 naar 1 stream.

In feite betekent dit een prijsverhoging als je met hetzelfde aantal mensen wil kijken. De Ultra-bundel biedt namelijk niets nieuws ten opzichte van de huidige Premium-bundel. Als reactie gaf Netflix aan dat ze ‘continu nieuwe dingen aan het testen zijn’ en dat het niet betekent dat het daadwerkelijk wordt uitgerold. In Nederland kun je als nieuwe klant wel al kiezen voor het nieuwe Ultra-pakket, zo ontdekte iCulture. Huidige Netflix-gebruikers krijgen de optie niet. Definitief is het nieuwe pakket volgens Netflix dan ook nog niet.

Netflix Ultra-bundel.

“We testen verschillende prijsniveau’s en features om beter te begrijpen hoe consumenten Netflix waarderen”, aldus woordvoerster Smita Saran. Oftewel: Netflix kijkt wat ze nog kunnen vragen en bij welk prijsniveau gebruikers zullen afhaken. De test is maar voor een beperkt aantal mensen te zien. Bovendien verschillen de prijzen in de test nogal per gebruiker. iCulture-lezer Sorosh krijgt een prijs van €19,99 te zien voor het Ultra-pakket, waarbij ook kijken in HDR inbegrepen is. Daarentegen is het huidige Premium nog steeds geschikt voor vier apparaten tegelijk. Netflix test dus meerdere soorten pakketten voor verschillende prijzen.

Bijna elk jaar prijsverhoging
De afgelopen jaren heeft Netflix bijna elk jaar de prijzen verhoogd: in 2014 ging de prijs omhoog van €7,99 naar €8,99. Een jaar later ging de prijs van €8,99 naar €9,99 per maand en in 2017 ging de prijs van €9,99 naar €10,99, een prijsverhoging van nog eens 10%.

Netflix serie downloaden.

Daar staat tegenover dat de hoeveelheid content gaandeweg is toegenomen. Veel mensen vinden het nog steeds de moeite waard om maandelijks voor Netflix te betalen. De prijsverhoging die uit de Ultra-bundels blijkt zou een nog grotere sprong betekenen van €13,99 naar €16,99. Dat is een prijsverhoging van 21%. Niet vreemd dat Netflix het probeert te verhullen door wat met de abonnementsnamen te gaan schuiven.

Voorlopig gaat het nog om een test.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2018, 12:32
Categorie Diensten
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.