Benchmarks wijzen op MacBook Pro met 6-core Intel Coffee Lake-processor

Apple zou tijdens de WWDC misschien toch iets kunnen zeggen over een nieuwe MacBook Pro. Nieuwe benchmarks tonen namelijk een 'MacBookPro14,3' met een krachtige Intel Core i7-8750H processor uit de Coffee Lake-familie.

Er zijn geluiden dat Apple helemaal geen hardware gaat aankondigen op WWDC 2018. Het gaat immers om een software-evenement voor ontwikkelaars. Toch komt het regelmatig voor dat er wat hardware-aankondigingen tussendoor glippen, zoals vorig jaar de vernieuwde iPad Pro’s en MacBook Pro’s. Benchmarks bij Geekbench wijzen erop dat Apple in ieder geval aan nieuwe MacBooks werkt, al is het nog onduidelijk zijn of ze klaar zijn voor een presentatie op het podium. Het zou gaan om een MacBook Pro met krachtige 6-core Intel Core i7-8750H (meer info bij Intel).


De processor heeft een basis-kloksnelheid van 2,21 GHz (wat minder is dan de huidige modellen), maar een boost van 4,1 GHz. Interessanter is echter dat er zes kernen in zitten, terwijl het huidige topmodel van de MacBook Pro 2017 er maar vier heeft.

Met een multicore score van 22.316 punten verslaat het elke andere MacBook op Geekbench. Het dichtst in de buurt komt een model met 16.999 punten.

Het nieuwe model is voorzien van 32GB DDR4 RAM, twee maal zoveel als de modellen van vorig jaar. Eerder werd gesuggereerd dat Apple tot eind van het jaar of tot in 2019 zou vasthouden aan 16GB RAM.

Tijdens de WWDC 2018 keynote krijgen we vooral nieuws over software te zien. Apple zou ook nieuwe functies voor Siri, ARKit en Digital Health kunnen aankondigen, met als bonus nog wat hardware-producten. Vanaf 19:00 uur vanavond gaan de aankondigingen van start en lees je er alles over op iCulture. Of kijk zelf naar de keynote livestream!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.