MacBook Pro 2017

Benchmarks wijzen op MacBook Pro met 6-core Intel Coffee Lake-processor

Apple zou tijdens de WWDC misschien toch iets kunnen zeggen over een nieuwe MacBook Pro. Nieuwe benchmarks tonen namelijk een 'MacBookPro14,3' met een krachtige Intel Core i7-8750H processor uit de Coffee Lake-familie.

Er zijn geluiden dat Apple helemaal geen hardware gaat aankondigen op WWDC 2018. Het gaat immers om een software-evenement voor ontwikkelaars. Toch komt het regelmatig voor dat er wat hardware-aankondigingen tussendoor glippen, zoals vorig jaar de vernieuwde iPad Pro’s en MacBook Pro’s. Benchmarks bij Geekbench wijzen erop dat Apple in ieder geval aan nieuwe MacBooks werkt, al is het nog onduidelijk zijn of ze klaar zijn voor een presentatie op het podium. Het zou gaan om een MacBook Pro met krachtige 6-core Intel Core i7-8750H (meer info bij Intel).

De processor heeft een basis-kloksnelheid van 2,21 GHz (wat minder is dan de huidige modellen), maar een boost van 4,1 GHz. Interessanter is echter dat er zes kernen in zitten, terwijl het huidige topmodel van de MacBook Pro 2017 er maar vier heeft.

Met een multicore score van 22.316 punten verslaat het elke andere MacBook op Geekbench. Het dichtst in de buurt komt een model met 16.999 punten.

Het nieuwe model is voorzien van 32GB DDR4 RAM, twee maal zoveel als de modellen van vorig jaar. Eerder werd gesuggereerd dat Apple tot eind van het jaar of tot in 2019 zou vasthouden aan 16GB RAM.

Tijdens de WWDC 2018 keynote krijgen we vooral nieuws over software te zien. Apple zou ook nieuwe functies voor Siri, ARKit en Digital Health kunnen aankondigen, met als bonus nog wat hardware-producten. Vanaf 19:00 uur vanavond gaan de aankondigingen van start en lees je er alles over op iCulture. Of kijk zelf naar de keynote livestream!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2018, 9:34
Bron Bron Geekbench
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook, macbook pro

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.