Batterijduur van iPhone SE beter dan iPhone 6s en Galaxy S7

De iPhone SE heeft een langere batterijduur dan de iPhone 6s en de Galaxy S7, blijkt uit een duurtest. Wel is het kleine formaat even wennen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone SE aankondiging op het podiumMensen die een toestel met lange batterijduur willen zitten goed met de iPhone SE. In een duurtest van de Wall Street Journal lukte het om 10 uur aan één stuk door websites te bladeren. Dat was twee uur langer dan de iPhone 6s en de iPhone 5s. Ook ging de iPhone SE bijna drie uur langer mee dan de Galaxy S7, Samsung’s nieuwste toptoestel.

Langere batterijduur voor iPhone SE

Een lagere prijs en een betere batterijduur, dat klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. Er zit echter wel een ‘maar’ aan het verhaal: het scherm van de iPhone SE is aanmerkelijk kleiner dan die van de iPhone 6s (4,7-inch) en de Galaxy S7 (5,1-inch). Toch is het een knappe prestatie, omdat er in de compacte behuizing van de iPhone SE veel minder ruimte is voor de batterij.

https://www.iculture.nl/verschillen-iphone-se-vs-iphone-6s/

Apple zou met de iPhone SE een succesnummer te pakken kunnen hebben. Andere toestelmakers hebben ook wel 4-inch modellen in het assortiment, maar het zijn dan vaak afgezwakte of verouderde modellen. Apple koos er juist voor om een high-end toestel te maken, in een compact formaat. De Wall Street Journal merkt op dat het toestel aanvankelijk komisch klein aanvoelt, maar dat dit gaandeweg went. Ook vroegen ze aan ergonomie-deskundigen en fysiotherapeuten wat nou een ideaal formaat is en daarbij gelden drie factoren: hoeveel je ziet (hoe groter hoe beter), hoe ver je duimen kunnen reiken (kleiner is beter) en wat je nog comfortabel in je hand kunt houden (afhankelijk van de grootte van je hand).

Het ideale formaat

Dat laatste zal voor iedereen anders zijn, maar het zou best zo kunnen zijn dat de middelste maat van 4,7-inch uiteindelijk de beste afweging is. Dat blijkt trouwens ook uit onze poll van gisteren, waarin we vroegen welk formaat jouw volgende iPhone krijgt. De meeste iCulture-lezers kiezen 4,7-inch.

Tip! Inmiddels kun je al de iPhone SE reserveren in Nederland en België. Check ook onze iCulture Vergelijker voor de iPhone SE prijzen en de beste iPhone-aanbiedingen van dit moment.

Actuele iPhone SE deals

iPhone SE

De iPhone SE is de voordeligste iPhone in het assortiment van Apple. Dankzij het traditionele design met thuisknop is dit een geliefd model voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle iPhone. De nieuwste versie is de iPhone SE 2022. In totaal zijn er drie generaties van de iPhone SE verschenen en in 2024 verwachten we weer een nieuw model.

iPhone SE

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.