Pokémon GO zet Pokémon in de echte wereld.

Eerste details en officiële screenshots van Pokémon GO voor iOS onthuld

The Pokémon Company heeft meer details van Pokémon GO naar buiten gebracht, het aankomende Pokémon-spel voor iOS en Android. Zo kun je specifieke locaties bezoeken om speciale Pokémon te vangen, zoals historische gebouwen. Ook neem je het in Gyms op tegen andere spelers.

Pokémon GO zet Pokémon in de echte wereld.
Pokémon GO, de aankomende Pokémon-game voor iOS en Android waarin je in de echte wereld op zoek gaat naar verschillende Pokémon, werd al in september officieel aangekondigd met een bijbehorende trailer. In de tussentijd hebben we weinig vernomen van deze aanstaande game, maar nu heeft The Pokémon Company eindelijk veel meer details en de eerste officiële in-game screenshots van de game onthuld. Zo kun je als trainer een hoger level krijgen, kunnen je Pokémon evolueren en neem je deel aan een team in gevechten tegen Gyms.

Pokémon vangen in de echte wereld

Pokémon GO maakt volop gebruik van de GPS-eigenschappen van je iPhone, terwijl ook de camera een grote rol speelt. Dankzij je iPhone verschijnen de Pokémon in de echte wereld en moet je ze met behulp van PokéBalls proberen te vangen. Je iPhone zal gaan trillen zodra je in de buurt komt van een Pokémon, zodat je weet dat je je iPhone uit je zak moet halen. Via het touchscreen gooi je vervolgens een PokéBall om de Pokémon te vangen, maar hij of zij kan ook wegvluchten.

Een belangrijk onderdeel zijn de zogenaamde PokéStops. Dit zijn belangrijke locaties in de echte wereld, zoals monumentale gebouwen, historische plekken en meer. Hier verzamel je extra PokéBalls, die je vervolgens weer kunt gebruiken om de Pokémon te vangen. Bij deze PokéStops vind je ook eieren die je kunt uitbroeden door afstanden af te leggen. Zo kun je extra zeldzame Pokémon verzamelen die je anders nooit tegen zult komen.

Een Squirtle vangen in Pokémon GO.

Trainer-levels en spelen in teams

Als echte Pokémontrainer kun je ook in level stijgen. Hoe meer Pokémon je verzamelt, hoe hoger je level wordt. Zodra je bepaalde levels bereikt hebt, ontvang je speciale voorwerpen zoals sterkere PokéBalls. Hiermee wordt het vervolgens weer makkelijker om sterkere Pokémon te vangen, zodat je je collectie verder uit kunt breiden.

Net als in de echte Pokémon-games, bevat Pokémon GO ook Gyms. Deze Gyms zijn plekken waar je in teams het op kunt nemen tegen andere spelers. Deze Gyms vind je in de echte wereld, waar je samen met andere drie Pokémon kunt plaatsen. Vervolgens neem je het op tegen de Pokémon in deze Gyms in heuse gevechten.

Pokémon GO met een wereldkaart.

Nintendos-Pokemon-GO-Plus-wearableZoals aangekondigd is er voor Pokémon GO ook een accessoire beschikbaar met de naam Pokémon GO Plus. Dit is een armbandje met daarop een apparaatje dat licht geeft en trilt zodra je in de buurt komt van een Pokémon. Het is daardoor niet nodig om continu op je iPhone te kijken om Pokémon te ontdekken en te vangen. De Pokémon GO Plus verbind je via Bluetooth aan je iPhone.

Onlangs verschenen ook de eerste bewegende beelden van Pokémon GO, waarop te zien is hoe de speler een Ivysaur vangt. Bij het vrijgeven van de nieuwe details vandaag, heeft The Pokémon Company ook de eerste officiele screenshots laten zien. Al het beeldmateriaal is nog niet definitief, maar het geeft wel een goed beeld van hoe het spel eruit komt te zien.

Test in Japan, nog volop in ontwikkeling

Pokémon GO is nog volop in ontwikkeling, maar binnenkort volgt er wel een test in Japan. De game zal volledig gratis te downloaden zijn, maar zal wel in-app aankopen krijgen. Meer details wil The Pokémon Company nog niet bekendmaken, zoals over de beschikbare talen en extra opties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2016, 16:42
Categorie Apps
Onderwerpen nintendo, pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.