Aura Smart Strap stopt extra sensoren in je Apple Watch-bandje

Er zijn al jarenlang geluiden dat Apple sensoren in het bandje van de Apple Watch wil verwerken. De Aura Smart Strap is er binnenkort al klaar voor: dit Apple Watch-bandje bevat allerlei aanvullende sensoren die bijvoorbeeld je vochtgehalte meten.

Aura Smart Strap voor Apple Watch

Eigenlijk kan de Apple Watch al allerlei gezondheidswaarden meten: stappen, hartslag, workouts en dergelijke. De makers van de Aura Band denken dat ze nog een stuk verder kunnen gaan. Ze hebben een simpel rubberachtig horlogebandje met de naam Smart Strap gemaakt met twee metalen componenten, waarin extra sensoren zijn verwerkt. Die meten bijvoorbeeld je lichaamssamenstelling zoals vetpercentage, houden je vochtgehalte in de gaten en waarschuwen als je verhoogde kans lijkt te hebben op hartaandoeningen. De metingen verschijnen op het schermpje van de Apple Watch.


De Aura Smart Strap gebruik bioimpedantie. Dit houdt in dat er vier elektroden op je huid zitten, die veranderingen in je lichaamswaarden meten. Dit gebeurt niet continu. Je opent de Aura-app op de Apple Watch, drukt op de knop op het bandje en houdt de elektrodes vervolgens vijf seconden vast. De data verschijnt vervolgens op het scherm en wordt meteen doorgestuurd naar HealthKit.

Aura Smart Strap met sensoren

Aura haalde afgelopen mei $109.000 op via Kickstarter voor de Aura Band, een fitnesstracker waarmee je allerlei lichaamswaarden kunt meten. Denk daarbij om vet, spiermassa, mineralen en vochtgehalte. Deze fitnesstracker is inmiddels klaar en is onderweg naar mensen die via Kickstarter geld hadden ingelegd.

Aura Smart Strap voor Apple Watch

Inmiddels is Aura toe aan het volgende project: horlogebandjes voor de Apple Watch. Die bevatten dezelfde sensoren als de fitnesstracker en sturen een ongevaarlijk elektrisch stroompje door je lichaam. Op basis daarvan zijn ook je vetpercentage, spiermassa en andere waarden af te lezen door op een knop te drukken en de elektrodes vast te houden.

Verkrijgbaarheid Aura Smart Strap

De Smart Strap gaat $89 kosten en ligt vanaf het tweede kwartaal van 2019 in de winkel. Het horlogebandje werd al gedemonstreerd op de CES 2019 en leek daar goed te werken. De makers zeggen dat je het bandje de hele dag moet dragen om je voortgang goed te kunnen meten. Nadeel is wel dat het er niet zo mooi uit ziet. Er zit een dikke sensor aan de achterkant en de half-transparante bandjes in felle kleuren spreken misschien niet iedereen aan.

Meer CES 2019 aankondigingen die interessant zijn voor Apple-gebruikers vind je in onze round-up.

Bekijk ook

Round-up: Dit zijn de belangrijkste CES 2019-aankondigingen voor Apple-gebruikers

Deze week wordt in Las Vegas de jaarlijkste techbeurs CES gehouden. In deze round-up verzamelen we de belangrijkste CES-aankondigingen voor Apple-gebruikers. Welke accessoires en producten zitten er allemaal aan te komen?

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.