Artie's Magische Potlood

Artie’s Magische Potlood is Apple’s gratis App van de Week

Artie's Magische Potlood is uitgeroepen tot Apple's gratis App van de Week. Dat betekent: een week lang gratis downloaden voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

“Er loopt een monster rond en het vernietigt alles op zijn pad! Red de situatie en help Artie door gebruik te maken van een magisch potlood.” Zo begint de omschrijving van Artie’s Magische Potlood, de gratis App van de Week. Elke week zet Apple dergelijke app in het zonnetje en deze keer zijn de kinderen aan de beurt. Het is een lief spelletje waarmee de kinderen uren zoet kunnen zijn, zodat de ouders ook even wat tijd voor zichzelf hebben.

Artie's Magische Potlood

Artie’s Magische Potlood

Je gaat op avontuur met Artie en zijn magische potlood. Artie heeft een potlood gevonden, waarmee je vormen kunt tekenen. Het blijkt echter een magisch potlood, want alles wat Artie tekent verandert in een fysiek object. Zo kan hij huizen en vlinders tekenen die meteen werkelijkheid worden. Maar eigenlijk zijn vooral de kinderen aan het tekenen, waardoor ze hun creatieve talenten helemaal los kunnen laten in de app.

Ze worden daarbij geholpen door stippellijnen, waar je overigens wel vanaf mag wijken. Je kunt door te vegen de kleuren veranderen en versiering toevoegen zoals sterretjes en hartjes. Er zijn ook ingewikkelder vormen om te tekenen, zoals een auto of een ijssalon. Artie’s Magische Potlood is bedoeld als interactief leeravontuur, waarmee kinderen de basis van het tekenen leren en probeert om ze te inspireren creatief te zijn.

Kinderen kunnen de verhaallijn in Artie’s wereld volgen of terugkeren naar eerder gemaakte objecten om ze opnieuw te tekenen en aan te passen. De game bevat 27 objecten om te tekenen en is gemaakt door Minilab Studios. Er zitten geen in-app aankopen in. Wel zagen we een linkje naar merchandise.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2016, 11:00
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.