iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Microsoft Solitaire Collection, Infuse 5, Videoland en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Microsoft Solitaire Collection, Infuse 5, Videoland en meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Microsoft Solitaire Collection

Verrassing: Microsoft bracht deze week het welbekende Windows-kaartspel Solitaire uit voor iPhone en iPad. Maar zoals de naam al doet vermoeden is het niet één enkel spelletje. Microsoft Solitaire Collection bestaat uit een collectie van vijf verschillende kaartspellen. Lees ons artikel over Microsoft Solitaire Collection.

Weerwaarschuwing KNMI

De meeste weerapps voor iPhone en iPad schotelen je de actuele temperaturen en een voorspelling voor. Deze nieuwe weerapp gooit het over een andere boeg: altijd op de hoogte van de laatste waarschuwingen van het KNMI, de organisatie die verantwoordelijk is voor het uitgeven van de welbekende ‘code oranje’ en ‘code rood’. De app stuurt je pushberichten als er bij jou in de buurt een waarschuwing geldt. Reuze handig! Lees er alles over in ons artikel over Weerwaarschuwing KNMI.

TouchSwitcher

Als je één van de gelukkigen bent die al een nieuwe MacBook Pro met Touch Bar heeft, dan mag dit handige gratis tooltje zeker niet ontbreken. Met TouchSwitcher wissel je rechtstreeks vanaf de Touch Bar van je nieuwe MacBook tussen opstaande applicaties. Het werkt daardoor net iets gerichter dan de Cmd-Tab-communicatie op je toetsenbord. Lees ons artikel over TouchSwitcher.

Downloaden: TouchSwitcher

Later

Todo-apps voor iOS en Mac zijn er in overvloed. Voor ieder wat wils. Als nieuwkomer moet je dus creatief zijn of, zoals Later, het over een heel andere boeg gooien. Minimalisme bijvoorbeeld: je voert een taak in, geeft een deadline op en je bent klaar. De app is er voor iOS en Mac. Meer weten over Later? Lees ons artikel over Later.

Infuse 5

Deze week verscheen alweer de vijfde versie van de populaire mediaspeler Infuse. Een compleet nieuwe app, die gebruikers opnieuw moeten downloaden. Maar Infuse 5 brengt dan ook de nodige nieuwe functies, zoals Split View en Picture-in-Picture op de iPad. Daarnaast is ook de Apple TV-interface vernieuwd. Lees meer over alle nieuwe functies in ons artikel over Infuse 5.

Plex

Naast Infuse verscheen er deze week ook een update voor Plex, een andere populaire mediaspeler. De nieuwe update richt zich op de fotofuncties. Plex kan nu foto’s in je bibliotheek automatisch herkennen en ook automatisch voorzien van een tag. Ook de weergave van foto’s is verbeterd. Lees ons artikel over Plex.

Videoland

Netflix wil de stap nog niet zetten, maar de Nederlandse videodienst Videoland is deze week gestart met offline kijken. De functie heet Download to Go en is bijvoorbeeld handig voor op vakantie of in de trein. Je kan zowel films als tv-series naar je iPad of iPhone downloaden, al verschilt het wel per film of serie. Lees ons artikel over Videoland.

ING Bankieren

ING is gestart met een handige nieuwe functie voor een selecte groep gebruikers van de Mobiel Bankieren-app. Daarmee kun je nu via Mijn ING een betaalopdracht op je pc of Mac starten en die vervolgens eenvoudig ondertekenen met je iPhone of iPad. De oude methode met TAN-codes is daardoor niet meer nodig. Lees ons artikel over ING.

Telegram

Het populaire WhatsApp-alternatief Telegram introduceerde deze week zijn eigen anonieme blogplatform Telegraph, vergelijkbaar met Medium. Ook nieuw is een eigen variant op Facebook’s Instant Articles, die Snelle Weergave heet. Daarmee kun je linkjes van Telegraph, Medium of andere bronnen meteen vanaf je iPhone of iPad weergeven omdat het artikel niet eerst geladen hoeft te worden. Lees ons artikel over Telegram.

Facebook

Facebook heeft een handige nieuwe functie aan de app toegevoegd. Je kan nu ook zien waar je openbare Wi-Fi-netwerken kunt vinden. Al zit er voor mensen die op hun privacy gesteld zijn wel een addertje onder het gras. Je moet Facebook toestemming geven om constant je locatie bij te houden. Lees ons artikel over Facebook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2016, 14:47
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.