Equisense wearable voor paarden

Met Equisense meet je de gezondheid van je paard

Equisense is een wearable voor paarden, waarmee je hartslag, ademhaling en meer meet. Alles is af te lezen met een iPhone-app.

Paardenliefhebbers proberen zoveel mogelijk tijd met hun paard door te brengen, maar je kunt er natuurlijk niet 24 uur per dag erop zitten of in de stal rondhangen. Voor momenten dat je niet in de buurt bent hebben de bedenkers van Equisense een soort Fitbit voor paarden bedacht. Via een iPhone-app zie je de hartslag, ademhaling en zweetproductie van je paard.

Equisense voor paarden

De Equisense ziet eruit als een simpel dekje voor je paard, maar dan met ingebouwde sensoren. Op Kickstarter is de Equisense al een succes want er zijn al genoeg mensen gevonden die het streefbedrag van €50.000 bijeen hebben gebracht. De eerste 20 belangstellenden investeren €149, de Premium Early Bird (bijna op) is €199 en iedereen die daarna komt investeert minstens €249. Het paardendekje wordt wereldwijd verstuurd, maar hou er rekening mee dat er eigenlijk ook nog een betaald abonnement bij hoort (je krijgt de eerste drie maanden gratis). Kies je niet voor zo’n abonnement, dan moet je de data lokaal via Bluetooth inlezen. Voor €29 kun je ook nog de naam van je paard op deze wearable laten zetten.

Equisense meet gezondheid van je paard

De Equisense is bedoeld om te kijken of je paard gestresst is en mogelijk bezig is ziek te worden, zodat je sneller in actie kunt komen. Met de bijbehorende apps kun je ook meteen alle bezoekjes aan de dierenarts en eventuele vaccinaties vastleggen. Je kunt als paardenbezitter verder nog kijken hoe actief je paard is en hoeveel tijd het paard slaapt.

Equisense meet gezondheid van je paard

In september zijn de eerste exemplaren klaar. In de toekomst wil het team, dat trouwens in het Franse Lille is gevestigd, nog meer dingen meten zoals de voeding van het paard. Zoek je een wearable voor je paard die je nu al kunt aanschaffen, dan moet je bij SeeHorse zijn. Die wearable is voor $499 wel wat duurder. Vorig jaar was er op Kickstarter ook de Balios, een andere wearable voor je paard. Die bracht maar liefst €170.000 op, wat maar aangeeft hoeveel animo er voor dergelijke producten is.

Equisense wearable voor paarden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2016, 15:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen dieren, gezondheid, wearable

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.