‘Apple’s iOS in the Car (CarPlay) geplaagd door organisatorische problemen’

De introductie van iOS in the Car (CarPlay) wordt naar verluidt geplaagd door organisatorische problemen en ook heeft Apple moeite om autofabrikanten enthousiast te krijgen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS in the Car in de praktijkDe uitrol van Apple’s CarPlay (voorheen iOS in the Car) wordt geplaagd door tal van problemen. Intern zou Apple grote moeite hebben om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. En ook de samenwerkingsverbanden met grote autofabrikanten als Mercedes-Benz en Ferrari hebben tot nog toe weinig tot niets opgeleverd. Dat stelt The Information op basis van bronnen binnen het bedrijf.

De vertraagde introductie van iOS in the Car zou met name te wijten zijn aan organisatorische problemen binnen Apple, zo weet The Information’s Jessica E. Lessin. Omdat het project niet goed binnen de bestaande hardware- en softwareteams paste, wisten leidinggevenden eigenlijk “niet goed wat men ermee moest”. Apple was aanvankelijk zelfs niet eens overtuigd van het iOS in the Car-programma. Voorafgaand aan Apple’s ontwikkelaarsconferentie (WWDC) in juni vorig jaar, heeft het iOS in the Car-team naar verluidt veel moeite moeten doen aandacht voor het idee te krijgen.

Lees ook ons Dossier CarPlay.

Het nieuwe iOS in the Car zorgt voor een naadloze integratie van van je iPhone of iPad met het entertainmentsysteem in auto’s. Je koppelt je iDevice draadloos of met een kabeltje met het systeem van de auto. Vervolgens kun je via een display op het dashboard veilig bellen, navigeren, muziek instellen en berichten ontvangen. Tijdens de WWDC somde Apple een groot aantal automerken op waarin de nieuwe functionaliteit in de loop van 2014 te vinden zou moeten zijn, maar volgens The Information lopen ook die ontwikkelingen spaak. Alleen de Siri Eyes Free, waarmee je handsfree spraakgestuurde opdrachten kunt uitvoeren, is ook daadwerkelijk in productie genomen. Apple CEO Tim Cook noemde iOS in the Car na afloop van de officiële introductie een “zeer belangrijk” initiatief en een “hoofddoel” voor het aankomende jaar.

Ondertussen lijkt Apple ook nog niet helemaal te hebben besloten hoe het nieuwe systeem eruit moet gaan zien. Tussen iOS 7.0.3 en de testversies van iOS 7.1 is er alweer het nodige aan het uiterlijk veranderd, zo bleek uit een tweetal video’s die ontwikkelaars gisteren publiceerden. Uit eerdere testversies van iOS 7.1 bleek aanvankelijk dat Apple nu toch vorderingen aan het maken is met de technologie. Er wordt verwacht dat iOS in the Car zijn opwachting zal maken in de publieke versie van iOS 7.1, die in mogelijk in maart 2014 beschikbaar komt.

Ook de concurrentie zit ondertussen niet stil. Google positioneert Android inmiddels ook steeds meer als een alternatief voor de geïntegreerde systemen in auto’s. Begin deze maand kondigde Google aan dat het gaat samenwerken met Audi, Hyundai, Honda en General Motors.

Via AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2014, 17:27
Categorie iOS
Onderwerpen carplay, firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.