Video demonstreert iOS in the Car / CarPlay (update)

Een ontwikkelaar heeft een video gepubliceerd waarin iOS in the Car (CarPlay) wordt gedemonstreerd.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ios-in-the-car-beeldEen nieuwe video laat zien hoe CarPlay (voorheen iOS in the Car) in de praktijk gaat werken. De video is online gezet door ontwikkelaar Steve Troughton-Smith, die eerder al verschillende screenshots van het systeem publiceerde. Hieruit blijkt onder meer dat de functionaliteit al actief is in het publieke iOS 7.0.3. In recente testversies van iOS 7.1 doken al wel meerdere verwijzingen op naar de nieuwe functionaliteit. Inmiddels is ook een tweede video van iOS 7.1 opgedoken.


Lees ook ons Dossier CarPlay.

Met behulp van een emulator toont de Ierse ontwikkelaar hoe een iPhone met iOS 7.0.3 samenwerkt met een display in de auto. Er wordt onder meer gedemonstreerd hoe de navigatiefunctie werkt met behulp van spraakgestuurde opdrachten. Naar eigen zeggen was het erg ingewikkeld om de software zo te emuleren om een klein beeldscherm te kunnen aansturen. CarPlay zorgt voor een naadloze integratie van van je iPhone of iPad met het entertainmentsysteem in auto’s. Je koppelt je iDevice draadloos of met een kabeltje met het systeem van de auto. Vervolgens kun je via een display op het dashboard veilig bellen, navigeren, muziek instellen en berichten ontvangen.

https://www.youtube.com/watch?v=M5OZMu5u0yU

In eerdere testversies van iOS 7.1 doken al verschillende verwijzingen op naar het systeem. Zo werd onder meer een nieuwe schakelaar ontdekt. Opvallend is wel dat de screenshots die Troughton-Smith eerder publiceerde er anders uitzien dan de recent gepubliceerde video. Hierin lijkt Apple te proberen of een interface met verticale knoppen aan de zijkant werkt. Het definitieve uiterlijk lijkt daarmee nog allerminst zeker.

Update 23:55
Inmiddels is door een andere ontwikkelaar een nieuwe video gepubliceerd waarin de functionaliteit op basis van de laatste iOS 7.1 beta wordt gedemonstreerd. Het uiterlijk verschilt dan ook van de variant die in 7.0.3 beschikbaar is.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Met dank aan alle tipgevers

Lees ook ons Dossier CarPlay.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.