Apple Watch Series 5 opladen.

Apple Watch-gebruikers klagen over batterijproblemen bij watchOS 6 [poll]

Zowel bij Series 5 als oudere modellen
De afgelopen dagen klinken er meer klachten over de batterijduur van de Apple Watch Series 5 en oudere modellen met watchOS 6. De accu heeft moeite om een hele dag mee te gaan. Heb jij er last van?

De Apple Watch Series 5 heeft een gloednieuw always-on scherm. Hierdoor staat het scherm altijd aan, zelfs als je er niet naar kijkt. In dat geval gaat het scherm in een energiezuinige stand, met een lagere helderheid en lagere verversingsgraad. Volgens Apple levert dit dezelfde accuduur op als bij de vorige modellen en tijdens onze test met de Apple Watch Series 5 hebben we geen aanzienlijke verslechtering ervaren. Toch is er nu een groeiend aantal gebruikers dat klachten heeft over de batterijduur van de Apple Watch Series 5. Het probleem lijkt lastig te achterhalen.

Apple Watch Series 5 batterijproblemen

Zowel op het MacRumors-forum als op Apple’s eigen forum wordt veel geklaagd over een accu die een stuk sneller leeg gaat. De klachten zijn begonnen sinds de komst van de Apple Watch Series 5, maar het is nog onduidelijk of het alleen bij dit model speelt. Er zijn namelijk ook gebruikers van de Apple Watch Series 4 die sinds watchOS 6 klagen over een verslechterde batterijduur.


Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Batterijproblemen ook bij watchOS 6

De klachten variëren van de LTE-modellen tot de GPS-versies. Hoewel het merendeel van de klachten afkomstig is van gebruikers met de Apple Watch Series 5, lijkt het onwaarschijnlijk dat alleen het always-on scherm de boosdoener is. Mogelijke oorzaken zijn de nieuwe Geluid-app (die op de achtergrond het volume van omgevingsgeluid in de gaten houdt) en het doen van workouts. Uit de klachten blijkt dat bij veel workouts de batterij sneller leeg gaat. Toch zijn er ook gebruikers die merken dat de accu minder lang mee gaat bij hetzelfde gebruik bij het vorige model of de vorige softwareversie.

Oplossingen die gebruikers reeds geprobeerd hebben, is de Ververs op achtergrond-functie uitschakelen, de Apple Watch ontkoppelen en weer verbinden en helemaal opnieuw instellen en het uitschakelen van de Geluid-app. Meestal heeft dit niet het gewenste effect. Je kan de Geluid-app uitschakelen in de Watch-app op je iPhone (via Mijn Watch > Geluid > Geluidsmetingen).

Het lijkt er dus op dat het een combinatie is van watchOS 6, de Apple Watch Series 5 en allerlei processen die op de achtergrond draaien. Apple heeft inmiddels watchOS 6.0.1 uitgebracht, maar daarin werd niets vermeld over verbeteringen in de accuduur. Toch raden we aan om altijd de meest recente software-versie te downloaden. Check ook onze tip voor wat je kan doen als je Apple Watch batterij sneller leeg gaat.

Bekijk ook

Batterij van je Apple Watch snel leeg? Zo los je het op

Gaat de accu van je Apple Watch steeds korter mee? Heb je een wat oudere Apple Watch en krijg je te maken met een steeds kortere batterijduur? Met deze tips hopen we je probleem voor je te kunnen oplossen!

Goede hoop voor watchOS 6.1
Apple is inmiddels al druk aan het testen met de beta van watchOS 6.1. Uit de eerste tests blijkt dat watchOS 6.1 voor verbeteringen zorgt op het gebied van accuduur. Apple is op moment van schrijven aanbeland bij de tweede beta en we verwachten dat de update later deze maand of begin komende maand beschikbaar komt. Helaas zijn beta’s van watchOS niet beschikbaar voor publieke testers, waardoor je als niet-ontwikkelaar moet wachten op de uiteindelijke release. Een andere optie is dat Apple tussendoor nog watchOS 6.0.2 uitbrengt, specifiek bedoeld voor dit probleem. Zodra Apple een nieuwe software-update uitbrengt, lees je dat op iCulture.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 is de vijfde generatie Apple Watch die in het najaar van 2019 uitgebracht is. De grootste verbetering is het always-on scherm. Ook nieuw is het kompas, waarmee je kan zien in welke richting je kijkt. De Apple Watch Series 5 is in 2020 opgevolgd door de Apple Watch Series 6 (met nieuwere chip) én de Apple Watch SE (dezelfde chip, maar zonder always-on scherm).

Apple Watch Series 5
39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.