‘Apple Watch Series 3 krijgt betere batterijduur, geen nieuw uiterlijk’

De Apple Watch Series 3 zou eind 2017 moeten verschijnen en volgens bronnen focussen op betere prestaties en langere batterijduur. Het uiterlijk zou echter niet veel veranderen.

Het nieuwe jaar is weer begonnen, dus dat betekent dat er ook weer allerlei nieuwe producten aan zitten te komen. Over de nieuwe iPhone 8 hebben we al veel geschreven, maar omtrent de Apple Watch Series 3 is het een stuk stiller. Berichten uit China melden nu dat de Apple Watch Series 3 vooral een betere batterijduur krijgt en dat het horloge er qua uiterlijk nagenoeg hetzelfde uit gaat zien als de huidig eerste en tweede generatie Apple Watch.


Apple Watch Series 1.

Apple Watch Series 3 eind 2017 met betere batterijduur

Volgens het Chinese Economic Daily News is Quanta Computer verantwoordelijk voor de productie van de Apple Watch Series 3. Quanta maakte ook al de eerste twee modellen, waardoor dit nieuws an sich geen verrassing is. Ze melden dat het verbeteren van de batterijduur in de nieuwe Apple Watch de belangrijkste taak van Quanta is, terwijl ook de prestaties een stuk beter zouden worden. Maar buiten deze twee verbeteringen hoeven we volgens de Chinese bronnen geen uiterlijke verbeteringen te verwachten.

Het bericht van vandaag staat haaks op eerdere berichten over de Apple Watch in 2017. Halverwege 2016 werd nog gesproken over een S-model (wat uiteindelijk de Apple Watch Series 2 werd), terwijl in 2017 een nieuwer model zou verschijnen. Ook zou volgens geruchten de nieuwe Apple Watch van 2017 de mogelijkheid krijgen voor mobiel internet, zodat deze minder afhankelijk is van de iPhone. Dit stond ook al gepland voor de tweede generatie, maar dit bleek voor problemen met de batterij te zorgen. Hierdoor zijn deze plannen mogelijk doorgeschoven naar het derde model, al maakt de bron van vandaag hier geen melding van.

De Apple Watch Series 3 is mogelijk wel een stukje dunner, omdat Apple zou overschakelen naar een micro-LED scherm. Deze is ook energiezuiniger, wat weer overeenkomt met de langere batterijduur in de berichten van vandaag.

Bekijk ook

'Apple Watch krijgt energiezuinig micro-LED-scherm in 2017'

Apple zou voorbereidingen getroffen hebben om in de tweede helft van 2017 micro-LED schermen te gaan gebruiken in de Apple Watch. Deze schermen zijn energiezuiniger dan de huidige OLED-techniek, wat goed van pas komt bij een Apple Watch.

Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3 is de derde generatie Apple Watch, die van najaar 2017 tot najaar 2022 verkrijgbaar was bij Apple. Dit model bleef lange tijd in het assortiment als budgetmodel van Apple. Tegenwoordig heeft Apple hiervoor de Apple Watch SE verschenen als goedkoper model in de line-up. Wat zijn de belangrijkste functies en verbeteringen bij dit model? En wat is een betere keuze als je nu een Apple Watch wilt kopen? Je leest het in dit overzicht!

Apple Watch Series 3

Reacties: 32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.