Auto met pech en de ANWB Wegenwacht-app.

Vernieuwde ANWB Wegenwacht helpt je bij autopech, alleen in Nederland

De ANWB heeft haar Wegenwacht-app vernieuwd met een compleet nieuw uiterlijk, maar heeft wel een aantal functies uit de vorige versie verwijderd. De app werkt nu bijvoorbeeld alleen in Nederland.

Auto met pech en de ANWB Wegenwacht-app.
Je hoopt hem nooit te gebruiken, maar de ANWB Wegenwacht-app (link) kan toch goed van pas komen als je met autopech langs de kant van de weg staat. De app is met ingang van versie 4.0 helemaal op de schop gegaan met een nieuw design die focust op het zo snel mogelijk bieden van hulp bij pech onderweg. Bepaalde functies van de oudere app zijn daardoor helaas komen te vervallen.

ANWB Wegenwacht Pechhulp app met nieuw design

Het eerste wat opvalt bij de vernieuwde ANWB-app is dat het design er anders uitziet en dat de app er daardoor een stuk strakker uitziet. Door de blauwe menubalk bovenaan weet je altijd in welk onderdeel je van de app zit, wat goed van pas komt bij het doen van een pechmelding. Dat is dan ook waar de app zich met de nieuwe versie op focust. Je geeft eerst aan of je op een A- of N-weg staat of niet. Is dit het geval, dan laat de app je meteen de ANWB bellen. Sta je op andere wegen zoals in een woonwijk, dan begeleidt de app je stap voor stap door het meldingsproces. Zo geef je aan wat er aan de hand is, geef je je kenteken door en wordt je locatie meegestuurd. Na het versturen van de melding via de app is een telefoontje nog wel verplicht. Dit telefoongesprek wordt na het versturen van de melding automatisch gestart.

ANWB Wegenwacht Pechhulp app.

Het versturen van een pechmelding met je auto is dan ook de enige overgebleven functie in de vernieuwde ANWB Wegenwacht-app. Voorheen gaf de app nog advies bij bijvoorbeeld oplichtende dashboardlampjes en bevatte de app adviesvideo’s hoe je bijvoorbeeld een autoband moet verwisselen. Ook werkte de app in het buitenland met het meesturen van je locatie, maar dat is met de nieuwe versie helaas geen optie meer. Heb je pech in het buitenland, dan verbindt de app je alleen door naar de ANWB Alarmcentrale.

ANWB Wegenwacht met pechhulp in het buitenland.

Je kunt in de app nog wel inloggen met je ANWB-account, zodat het lidnummer niet telkens opnieuw ingevuld hoeft te worden. Je ledenpas is echter niet meer digitaal te raadplegen. De focus ligt nu dan ook vooral op het melden van pech, zodat je zo snel mogelijk geholpen wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2017, 13:30
Categorie Apps
Onderwerp anwb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.