Patent sportsensoren horlogebandje

Nieuw patent beschrijft Face ID en sportsensoren op de Apple Watch

Volgens een nieuw toegekend patent weet Apple hoe ze sportsensoren in horlogebandjes kunnen implementeren. Ook wordt beschreven dat Face ID ingebouwd zou kunnen worden in de Apple Watch.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Sportprestaties analyseren met speciale bandjes

Eén van de onderdelen van het patent, dat oorspronkelijk in 2017 is aangevraagd, doelt op het analyseren van sportactiviteiten. Dit zou verwerkt moeten worden in een horlogebandje. De band zou de lengte- en breedte-as (axiale oriëntatie) van de pols kunnen meten. Ook zou het bandje de grip op bijvoorbeeld een tennisracket kunnen meten, om hier later een analyse van te maken. Dit kan ook van toepassing zijn bij andere slagsporten zoals honkbal, cricket et cetera.

Een acceleratiemeter kan volgens het patent de snelheid van een armbeweging in kaart brengen. Daarvoor heb je momenteel nog andere sensoren nodig die je om je arm kunt binden. Apple wil op basis van de metingen jou een persoonlijk advies kunnen geven, maar het zou natuurlijk kunnen dat ze dit uitbesteden aan app-ontwikkelaars van sportapps zoals Nike en Adidas.

Patent sportsensoren horlogebandje

Face ID op de Apple Watch

Deze patentaanvraag gaat niet alleen maar over sportsensoren, maar ook iets heel anders. Namelijk de mogelijke komst van Face ID in de Apple Watch. Na de introductie op de iPhone X zijn nu alle nieuwe iPhones voorzien van deze gezichtsherkenning. Ook de iPad Pro maakt er sinds 2018 gebruik van, met alle voordelen van dien.

Hoe Apple deze camera en sensoren precies zou willen inbouwen is niet helemaal duidelijk. Het patent spreekt namelijk ook over de mogelijkheid om foto’s te maken en QR-codes te scannen. Dat laat ons denken dat er geen vorm van Face ID onder het scherm van de Apple Watch komt. Dat zou het scannen van codes onpraktisch maken. In het patent uit 2017 noemt Apple slechts tweemaal de woorden user identification. Op het moment van aanvraag was Face ID nog niet aangekondigd, dus ze konden ook niet strooien met deze term omwille van de geheimhouding.

Zoals altijd met patenten is het belangrijk om te weten dat Apple hiermee uitvindingen registreert. Het geeft geen garantie dat we dit daadwerkelijk zullen terugzien in producten, maar het is natuurlijk niet onmogelijk. Zeker de focus op sport van de laatste jaren doet ons denken dat de kans redelijk groot is dat Apple deze speciale sportbandjes wil uitbrengen. Wanneer dat is weten we nog niet.

Bij Patently Apple kun je je inlezen in deze en meer patenten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2019, 11:33
Bron Bron Patently Apple
Categorie Apple
Onderwerpen face id, sport
Device Apple Watch

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.