MacBook Pro 16 inch teardown iFixit

iFixit teardown MacBook Pro 16-inch laat grotere batterij en ventilatoren zien

De teardown van iFixit laat zien wat er aan de binnenkant van de nieuwe 16-inch MacBook Pro zit. Zo vinden we onder andere een grotere batterij en grotere ventilatoren.

Na een vlug kijkje naar het vernieuwde toetsenbord op de 16-inch MacBook Pro heeft iFixit nu de volledige teardown vrijgegeven. Wat zijn de andere interne vernieuwingen, en is dit model wél te repareren door de gebruiker?

‘Nieuw’ toetsenbord

Vorige week werd al bekend dat de nieuwe MacBook Pro een ander toetsenbord heeft. Deze lijkt grotendeels op het gelijknamige Magic Keyboard zoals je bij een iMac krijgt en dat is duidelijk een verbetering. Dit ontwerp is gekozen omdat er de afgelopen jaren veel geklaagd is over Apple’s vlindertoetsenbord. Deze werd geïntroduceerd in 2016, maar het is Apple niet gelukt om dit toetsenbord zo robuust te maken dat het tegen dagelijks gebruik bestand was. Dat proberen ze nu recht te zetten met de terugkeer van het oudere schaarmechanisme.

Gisteren verschenen geruchten over een 13-inch MacBook Pro die dit toetsenbord ook zou moeten krijgen. Die zou in de eerste helft van 2020 op de markt moeten komen.

Bekijk ook

Gerucht: '13-inch MacBook Pro met vernieuwd toetsenbord verschijnt eerste helft 2020'

Volgens geruchten krijgt de MacBook Pro 13-inch in de eerste helft van volgend jaar een upgrade. Met name een nieuw toetsenbord zou eraan komen.

Grotere batterij en ventilatoren

In de uitgebreidere teardown van iFixit zijn nog meer veranderingen gevonden. Aan de binnenkant zijn sommige componenten gewijzigd. Om te beginnen bevat dit model een grotere batterij. De batterijcellen zijn in principe hetzelfde als bij de 15-inch voorganger, maar ze zijn krachtiger: 100 wattuur (Wh) betekent 16,2 Wh meer. Het is misschien geen toeval dat Apple koos voor 100 Wh, want dit is bij de Amerikaanse douane-autoriteit TSA de grootst toegestane lithium-ionbatterijcapaciteit in vliegtuigen.

Wat verder opvalt aan de binnenkant is het gewijzigde ventilatiesysteem. De ventilatoren zijn groter geworden, wat ervoor zorgt dat de processors flink aan de bak kunnen. Ook de gleuven aan de zijkant van de laptop zijn groter geworden voor een betere luchtcirculatie.

Nog steeds niet goed te repareren

De Mac Pro 2019, die volgende maand wordt verwacht, is na aankoop heel goed zelf te onderhouden. Zo kun je de processor en het werkgeheugen zelf installeren als je dat wil. Dat was een grote wens van professionals, omdat ze de volledige vrijheid willen hebben met de componenten.

Daarom werd er voorzichtig gehoopt op een nieuw ontwerp van de MacBook Pro waardoor dit tot op zekere hoogte ook mogelijk werd. Helaas voor die gebruikers kan iFixit melden dat de MacBook Pro 16-inch wederom niet zelf te upgraden is. Daarnaast kunnen reparaties beter door een expert worden uitgevoerd. Geef je dus veel om zelf je werkgeheugen uitbreiden, dan is de nieuwe MacBook Pro misschien niet voor jou.

Onderdelen MacBook Pro 16-inch iFixit

Wil je alle stappen tot in detail volgen? Check dan de volledige teardown van de MacBook Pro 16-inch door iFixit. Benieuwd naar alle andere vernieuwingen? Daarvoor ben je bij iCulture aan het juiste adres.

Bekijk ook

16-inch MacBook Pro officieel aangekondigd: dit is er nieuw

Apple heeft de 16-inch MacBook officieel aangekondigd. Hij vervangt de 15-inch MacBook en is nu de grootste MacBook in het assortiment van Apple, vooral bedoeld voor mensen die grafisch werk doen of graag op een groter scherm films kijken. Hij is verkrijgbaar vanaf €2699.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.