Power 2 op de Apple Watch met grote complicatie.

Apple onderzoekt geïntegreerde draagbare oplader voor Apple Watch

Apple wil Apple Watch-gebruikers de mogelijkheid geven om het horloge op te laden terwijl hij gedragen wordt. Met een speciale oplader tussen de Apple Watch, je pols en het bandje, kun je de Apple Watch langer blijven dragen.


Ben je niet tevreden over de batterijduur van je Apple Watch? Dan is er wellicht goed nieuws, want Apple denkt na over een Apple Watch-oplader die je kunt gebruiken terwijl je het horloge draagt. Het is dus een soort powerbank voor de Apple Watch die je kunt gebruiken terwijl het horloge om je pols zit. Hierdoor kun je in theorie veel langer met de Apple Watch doen, zonder dat je deze tussentijds op moet laden via de standaard oplader.

Apple Watch opladen terwijl je hem draagt

Apple denkt na over een nieuwe manier van opladen van de Apple Watch, zo blijkt uit het patent. Uit het patent blijkt dat Apple bezig is met een nieuwe manier van de Apple Watch opladen. Het gaat om een extra accessoire die gebruikt kan worden op de huidige Apple Watch, in combinatie met een speciale band. Het accessoire is aan te sluiten op dezelfde plek als waar je normaal gesproken de oplader bevestigd. Dankzij een klein draadje wordt deze plattere versie van de gewone oplader van stroom voorzien door een aparte module. Deze stroomvoorziening zit aan de binnenkant van een Apple Watch-bandje bevestigd.

Patent van een Apple Watch-oplader die je tijdens het dragen kunt gebruiken.

Deze module zou volgens het patent ook flexibel kunnen zijn, zodat het bijvoorbeeld rechtstreeks in een bandje geïntegreerd kan worden. Dankzij de oplossing die in het patent omschreven wordt, wordt de Apple Watch dus van stroom voorzien terwijl je hem draagt. Wel zal de Apple Watch daardoor iets meer uitsteken, omdat er een platte schijf bevestigd wordt tussen je pols en de Apple Watch zelf.

Apple heeft ook nagedacht over het gebruik van de hartslagsensor. Achterop de Apple Watch zitten vier sensoren, waarvan twee felgekleurde groene lampjes. Daarmee wordt je hartslag gemeten. Doordat de magnetische schijf van het accessoire ook diezelfde vier gaatjes heeft, zou het meten van je hartslag tijdens het gebruik geen problemen op moeten leveren. Hierdoor is zo’n accessoire uitermate geschikt als je bijvoorbeeld de Apple Watch tijdens je slaap wil blijven gebruiken of een langere workout wil doen.

Apple Watch-oplader voor tijdens het dragen in een patent.

Een leuk detail van het patent is dat de desbetreffende Apple Watch in de afbeeldingen rond weergegeven is. Apple koos met de Apple Watch nadrukkelijk voor een vierkant ontwerp, dus het is een wat vreemde keuze dat de Apple Watch in dit patent een rond model betreft. Hoewel het patent vandaag pas publiekelijk gemaakt is, is deze in de zomer van 2015 al ingediend, vlak na de release van de originele Apple Watch. Wellicht dat Apple dus ooit nog met een ronde Apple Watch op de proppen komt. Overigens blijft het voor het accessoire maar de vraag of dit ooit beschikbaar zal komen, net als voor alle andere Apple-patenten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2017, 15:41
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, patent

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.