Volkswagen parkeren met Parkmobile-app.

Mijn Volkswagen-app rekent parkeergeld automatisch af met Parkmobile

Met Parkmobile en Volkswagen wordt je parkeergeld automatisch afgerekend, zodat je nooit meer teveel hoeft te betalen. Om de parkeermeter te laten stoppen, hoef je alleen maar van de parkeerlocatie weg te rijden.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Volkswagen parkeren met Parkmobile-app.
Volkswagen heeft al enige tijd een Mijn Volkswagen-app waarmee je je auto kunt koppelen aan je iPhone. De bekende parkeerapp Parkmobile is nu een samenwerking met Volkswagen aangegaan waarmee je je parkeergeld automatisch kan laten afrekenen. Dankzij de locatievoorzieningen ziet de Mijn Volkswagen-app wanneer je in een betaald parkeren-gebied je auto neerzet. Na het wegrijden wordt het precieze bedrag automatisch in rekening gebracht via je Parkmobile-account.

Automatisch parkeergeld betalen met Parkmobile en Volkswagen

De samenwerking tussen Parkmobile en Volkswagen gaat per direct van start. Dankzij de Mijn Volkswagen-module en de bijbehorende app, ziet de auto wanneer er in een gebied geparkeerd wordt waar Parkmobile actief is. In Nederland gaat dit om meer dan 150 plaatsen waar je op straat of in parkeergarages met Parkmobile kunt parkeren. In combinatie met de Mijn Volkswagen-app werkt dit als volgt. Zodra je ergens parkeert in een zone die werkt met Parkmobile, stuurt de Mijn Volkswagen-app een melding. Via de app start je vervolgens de parkeerduur. Door weg te rijden, wordt de klok automatisch gestopt, waarna het parkeergeld via Parkmobile berekend wordt via de maandelijkse factuur. Je kunt eventueel ook handmatig de parkeertijd stopzetten.

Mocht je geparkeerd staan op een plek waar je een vergunning hebt, dan kun je dit ook in Mijn Volkswagen aangeven. Hierdoor krijg je voor die specifieke locatie geen melding meer. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld eigen terrein dat omgeven wordt door een betaald parkeren-gebied. Na het parkeren krijg je ook een samenvatting te zien, zodat je weet wat je precies kwijt bent aan het parkeren.

Parkeren via Mijn Volkswagen

De Mijn Volkswagen-app werkt alleen in combinatie met recente Volkswagen-modellen waar de Mijn Volkswagen-module ingebouwd is zoals de Golf, Polo, Passat en Tiguan. Je kunt sinds enige tijd ook de benodigde module laten inbouwen op Polo, Golf, Passat, Tiguan of Touran modellen vanaf bouwjaar 2010. Dit regel je via de Volkswagen-dealer en kost €249 inclusief inbouw en tweejarig data-abonnement met simkaart. Dit werkt ook onbeperkt binnen de EU.

In eerste instantie werkt de automatische parkeerfunctie van Parkmobile alleen bij Volkswagens, maar komt later ook beschikbaar in de apps van SEAT, ŠKODA, Audi en de bedrijfswagens van Volkswagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2017, 21:03
Categorie Apps
Onderwerpen parkeren, parkmobile, volkswagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.