Apple-producten

Praat mee: wat was jouw eerste Apple-product?

Wat was jouw eerste Apple-product? Kocht je als eerste een iPod, een iPhone, of ging je meteen voor een Mac? Praat mee en vertel hoe jij kennismaakte met Apple.

Apple stopte afgelopen week met de iPod shuffle en iPod nano, terwijl dat voor heel wat mensen de eerste kennismaking met Apple zal zijn geweest. Daarom vroegen wij ons af: wat was eigenlijk het eerste Apple-product dat je hebt gekocht?

Voor sommige mensen zal de iPhone het eerste product zijn dat ze voor zichzelf kochten, voor anderen is het misschien een iMac, iPad of iPod. Of was je er al vroeg bij en stond er in de vorige eeuw al een Macintosh op jouw bureau? Mis je een illuster product zoals de Apple Lisa? Vink dan ‘Iets anders’ aan!

Je kunt de poll eventueel ook invullen via deze link.

Om meteen maar de aftrap te geven: zelf moest ik tijdens mijn studie voor het eerst gebruik maken van een Macintosh, maar ik was nog niet erg onder de indruk. Het werkte allemaal wat anders dan ik gewend was op de pc. Het lukte wel om m’n studieopdrachten uit te voeren, omdat de bediening niet zo heel moeilijk was. Maar het zorgde er niet meteen voor dat ik zelf thuis eentje wilde hebben. Daar had ik in die tijd ook helemaal geen geld voor (kuch, basisbeurs). Omdat ik in de jaren daarna elke dag met Windows-computers te maken had (ik was ondertussen werkzaam in IT), dacht ik er ook niet eens over na om naar een Mac over te stappen.

Toen de eerste iPods verschenen en ik ondertussen was gaan samenwonen met Apple-liefhebber Jean-Paul, kocht ik mijn eerste Apple-product: een witte iPod met klikwiel. Niet veel later volgde er ook een tweedehands iMac (G3), nog meer iPods, een schoensensor voor de iPod, een iMac G4, tweedehands Newtons… en voor we het wisten lag het hele huis vol met iPods, iPhones, iPads, AirPorts en Apple TV’s. Eén ding is wel handig als je partner net zo gek van Apple is: ik hoef nooit toestemming te vragen.

Vorige keer vroegen we welk Apple-product jij het meest overpriced vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2017, 11:42
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple, ervaringen, praat mee

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.