Apple Watch-apps.

‘Apple Watch afgelopen kwartaal 2,8 miljoen keer verkocht, Apple op derde plek’

Volgens Apple zijn de Apple Watch-verkopen meer dan 50% gestegen, maar exacte cijfers missen. Volgens een onderzoeksbedrijf werden er 2,8 miljoen stuks verkocht.

Apple maakt voor de Apple Watch nooit specifieke verkoopcijfers bekend, waardoor we af moeten gaan op geschatte verkoopcijfers. Nadat eerder deze week al bleek dat de Apple Watch-verkopen het afgelopen kwartaal met ruim 50% gestegen zijn, heeft onderzoeksbedrijf Strategy Analytics laten weten om hoeveel het ongeveer gaat: er zijn het afgelopen kwartaal 2,8 miljoen Apple Watches verkocht.

Apple Watch-apps.

‘2,8 miljoen Apple Watches verkocht’

Tijdens afgelopen kwartaalcijfers liet Tim Cook in een vragensessie weten dat de Apple Watch het in het afgelopen kwartaal, dat liep van april tot en met juni, goed gedaan heeft. De verkopen zouden met meer dan 50% gestegen zijn, zonder daarbij specifieke cijfers of een vergelijkingsperiode te noemen. Strategy Analytics heeft laten weten dat de Apple Watch 2,8 miljoen keer verkocht is. Het onderzoeksbedrijf noemt daarbij een groei van 56% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2016, dezelfde periode een jaar geleden.

Daarbij heeft het bedrijf ook laten weten dat Apple daarmee haar koppositie verloren heeft. Dat betekent dat Xiaomi volgens dit onderzoeksbedrijf de marktleider is op het gebied van wearables. Strategy Analytics verwijdt dit vooral aan het feit dat merken als Xiaomi populair zijn met relatief goedkope fitnesstrackers. De aankomende Apple Watch Series 3 zou echter hoge ogen kunnen gaan gooien, gezien Apple met dat model waarschijnlijk meer de focus legt op gezondheidseigenschappen van de Apple Watch. Bovendien zullen oudere modellen in de handel blijven, die waarschijnlijk ook in prijs zullen zakken.

Apple Watch verkopen in tweede kwartaal 2017.

In het afgelopen kwartaal komt Apple uit op de derde plek in de lijst van wearables, met een marktaandeel van 13%. Na Xiaomi (17,1%) volgt Fitbit met een marktaandeel van 15,7%. Opvallend is wel dat de cijfers het afgelopen kwartaal een stuk dichter bij elkaar liggen dan een jaar geleden, zoals in bovenstaande tabel te zien is.

De Apple Watch Series 3 wordt nog dit najaar verwacht, terwijl ook Fitbit nog van plan is om een eigen smartwatch uit te brengen. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers heeft de CEO van Fitbit bevestigd dat de smartwatch in het najaar uitkomt, ook al waren er eerder nogal wat problemen met de smartwatch van Fitbit. Ook noemt hij de aankomende smartwatch de beste fitness- en gezondheidssmartwatch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2017, 19:03
Categorie Apple
Onderwerpen apple watch, fitbit, smartwatch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.