Apple verbiedt virusscanners en Face ID-toepassingen voor kinderen

Apple verbiedt malware- en virusscanners voor iOS in de App Store en verbiedt ook Face ID-toepassingen voor kinderen onder 13 jaar.

Apple heeft de App Store-richtlijnen voor ontwikkelaars aangepast en heeft daarbij wat nieuwe regels ingevoerd. Zo is het niet mogelijk om gezichtsherkenning met Face ID te gebruiken bij kinderen van 13 jaar of jonger. Ook zijn virus- en malwarescanners niet langer toegestaan.


Face ID gezichtsherkenning

Malware- en virusscanners verboden

In regel 2.3.1 staat dat ontwikkelaars geen verborgen of niet-gedocumenteerde functies in apps mogen verstoppen. Deze bepaling is nu verder uitgebreid. Ontwikkelaars mogen nu ook geen iOS-apps maken die de indruk wekken dat je er malware of virussen mee zou kunnen scannen. Verder benadrukt Apple dat je ontwikkelaarsaccount zal worden opgeheven als je deze regels meermaals overtreedt. “Als je oneerlijk bent, willen we geen zaken met je doen”, aldus Apple.

Apple wil voorkomen dat gebruikers malware- en virusscanners installeren, terwijl ze geen enkele functie hebben. Sinds 2015 zijn daarom regelmatig antivirus-apps uit de App Store gehaald, waaronder VirusBarrier. Volgens Apple voegen ze niets toe en ze hebben deze regel daarom nu officieel gemaakt.

Bekijk ook

Apple verwijdert 'misleidende' antivirusapps uit App Store

Apple heeft de 'misleidende' antivirusapp VirusBarrier uit de App Store gehaald. Andere antivirussoftware is ook niet langer beschikbaar.

Geen Face ID voor kinderen

Een andere regel is dat kinderen tot 13 jaar geen gebruik mogen maken van gezichtsherkenning met Face ID. Dit is te vinden in regel 2.5.13. Willen ontwikkelaars dat kinderen tot 13 jaar zich aanmelden met een account, dan moeten ze daarvoor een andere methode gebruiken. Bijvoorbeeld het invoeren van een wachtwoord.

Zinvolle AR-apps
Er zijn nog een paar andere regels, zoals het feit dat ARKit-apps ook echt iets om het lijf moeten hebben. Een te simpele app die niets toevoegt dan daardoor worden afgewezen. Apple ziet graag ‘rijke evaringen’. Het afspelen van een animatie is niet genoeg. Vanaf aanstaande dinsdagavond kan iedereen met ARKit-toepassingen aan de slag. Dan komt iOS 11 beschikbaar voor iedereen met een geschikt toestel.

Bekijk ook

Dit is de releasedatum van iOS 11

Wanneer komt iOS 11 beschikbaar? En wanneer kun je macOS 10.13, watchOS 4 en tvOS 11 downloaden? Je leest het allemaal in dit overzicht.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.