Ontwikkelaars vonden Apple TV-aankondigingen meest interessant op de WWDC

Ontwikkelaars blijken het meest geïnteresseerd in de nieuwe Apple TV-aankondigingen op de WWDC. Dat blijkt uit een onderzoek onder 100.000 ontwikkelaars.

Apple kondigde deze week grote updates voor iOS, Apple TV, Apple Watch en Mac aan. Vooral de grote vernieuwingen bij watchOS vielen ons op, terwijl de Apple TV op het eerste gezicht maar kleine verbeteringen kreeg. Het gekke is dat juist ontwikkelaars geïnteresseerd blijken door de nieuwe functies voor de Apple TV en dat ze de Apple Watch voorlopig nog even links laten liggen.

Ontwikkelaars meest geïnteresseerd in tvOS

Dat blijkt uit cijfers van Realm, maker van mobiele databases. Ze hebben gekeken naar data van meer dan 100.000 klanten, waaronder grote namen als Google, Amazon, Nike, Starbucks, eBay, Alibaba, Intel, Cisco en Walmart. “Het klopt dat aan de oppervlak de tvOS-aankondigingen dit jaar behoorlijk bescheiden waren”, aldus Tim Anglade van Realm. “Maar de aankondiging dat de Apple TV live content van bekende partners gaat krijgen, brengt opnieuw hoop dat de Apple TV Apple’s volgende grote consumentenplatform wordt.”

Realm interesse ontwikkelaars tvOS

Ontwikkelactiviteiten voor Apple TV-apps zijn sinds deze week verdubbeld, zo is in bovenstaande grafiek te zien. Realm denkt dat de ontwikkelaars vooral blij zijn met single sign-on, waardoor gebruikers niet telkens opnieuw hoeven in te loggen. Bij de Apple Watch ziet het bedrijf geen groei in de activiteiten van ontwikkelaars en bij iOS was er maar een bescheiden groei van +3%.

Bekijk ook

Deze onbekende functies zitten in tvOS 10 voor de Apple TV

Apple sprak bij de aankondiging van tvOS 10 vooral over de nieuwe Remote-app, de donkere stand en eenvoudiger inloggen bij apps om live tv te kijken. Maar wat is er allemaal nog meer nieuw in tvOS 10 voor de Apple TV? We zetten het in dit artikel op een rijtje.

Realm geeft toe dat watchOS drastisch gaat verbeteren in de volgende versie. Maar appontwikkelaars kunnen zich nog niet veroorloven om ontwikkeltijd te steken in Apple Watch-apps, omdat het te weinig oplevert en omdat nog relatief weinig mensen een smartwatch dragen. Bovendien is het lastig om extra geld te verdienen door een iPhone-app uit te breiden naar de Apple Watch.

Wel is er toenemende interesse voor de Mac: de interesse van ontwikkelaars nam 49% toe, vergeleken met de periode vóór de WWDC. “Het kan komen door de Siri-functies en de nauwere samenwerking tussen iOS en Mac”, denkt Realm. Ontwikkelaars besluiten daardoor nog eens te kijken wat ze voor de Mac kunnen doen, ook omdat er een vrij grote gebruikersgroep is.

Realm interviews WWDC

Realm verzamelt de data om te kunnen zien welke platformen ontwikkelaars het meest interessant vinden. Ze deden dat aanvankelijk om zelf te kunnen zien in welke platformen ze extra moeten investeren met nieuwe functies. Maar inmiddels blijkt dat de data die ze verzamelen ook een goede graadmeter is voor het sentiment onder ontwikkelaars in het algemeen. Realm sprak op de WWDC ook met allerlei ontwikkelaars over hun plannen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 juni 2016 om 10:57
Onderwerpen
,
Categorie
Achtergrond

tvOS

tvOS is het besturingssysteem van de Apple TV. tvOS is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K en niet op oudere modellen. Het besturingssysteem regelt alle functies van de Apple TV, waaronder ook de ingebouwde apps en de App Store. Voor tvOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Deze verbeteren de beveiliging en lossen bugs op en bevatten soms ook nieuwe functies.

tvOS

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.