Pidgey in Pokémon Go

Pokémon Go voert variatie op: minder Pidgey, Rattata en Zubat

Pokémon Go gaat minder vaak gangbare wezens zoals Pidgey, Rattata en Zubat tonen en brengt meer variatie aan in het aanbod.

Pokémon Go mag dan minder gespeeld worden, bij de iCulture-lezers is daar nog weinig van te merken. Ons artikel over de dagelijkse bonussen was gisterochtend het meestgelezen artikel op onze site. Voor al die mensen die er geen genoeg van kunnen krijgen én voor de mensen die er een sport van hebben gemaakt om erover te klagen, is er gelukkig weer iets nieuws te melden. Je zult minder Pidgey, Rattata en Zubat tegenkomen.

Pidgey in Pokémon Go

Maar variatie, minder Pidgey

In plaats daarvan zul je een grotere variatie aan Pokémon tegenkomen, ook de wat meer zeldzamere. Professor Willow zou namelijk ontdekt hebben dat er op de plaatsen waar je vaak alleen de gangbare Pokémon tegenkwam, nu een grotere variatie kunt vinden. Het werd aangekondigd op Twitter.

Niantic meldt:

Professor Willow has conducted research and made some major discoveries! Trainers may notice fewer Pidgey, Rattata, and Zubat, and an increased variety of other Pokémon. It was also discovered that Pidgey and Rattata no longer hatch from Eggs and Eevee now hatches from 5 km Eggs only.

Ongunstig voor Lucky Eggs
Goed nieuws dus: er komen geen Pidgey en Rattata meer uit eieren en je hebt daardoor meer kans om interessantere Pokémon te vinden of te hatchen. Maar de maatregel zal niet bij iedereen in de smaak vallen. Pidgey werd vaak gebruikt om sneller XP te verdienen bij het inzetten van een Lucky Egg en je zult nu meer moeite moeten doen om ze te vinden. Voor Rattata (25) en Zubat (50) heb je meer candy nodig.

https://www.iculture.nl/tips/lucky-egg-pokemon-go/

Pidgey-evolutie in Pokémon Go

Eevee voortaan uit 5km-ei

Een andere verandering die Niantic hierboven ook noemt is dat Eevee voortaan uit een 5 kilometer-ei komt. Of dat gunstig is, is helemaal afhankelijk van de plaats waar je woont. Als je in de buurt woont van een plek waar Eevee graag spawnt (zoals momenteel rond het Rijksmuseum in Amsterdam), dan heb je waarschijnlijk liever een Abra of een Exeggcute.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2016, 11:53
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.