Apple TV krijgt update: Fotostream, AirPlay Mirroring en televisiezenders

Een nieuwe update voor de Apple TV maakt Apple's mediacentrum startklaar voor iOS 5 en iCloud. Daarnaast voegt deze nieuwe versie de nodige functies toe, zoals twee televisiekanalen

Apple TVNiet alleen iPhone, iPad en iPod Touch-bezitters konden gisteravond rekenen op een nieuwe firmware-update. Ook de Apple TV, die sindskort in Nederland te koop is, kreeg een nieuwe software-versie. Hiermee is het mediacentrum klaar voor bepaalde iOS 5 en iCloud-functionaliteiten, zoals AirPlay Mirroring en Fotostream. Maar ook Vimeo en twee televisiezenders maken hun entree. De Trailers-applicatie van Apple zit daarnaast nu iets anders in elkaar.

Door je iCloud-account te koppelen aan Fotostream, kun je alle foto’s die je eerder met een iDevice met iOS 5 maakte direct bekijken op je televisie. In je Fotostream belanden alle foto’s (en screenshots) die je de afgelopen dertig dagen hebt gemaakt. AirPlay Mirroring is een nieuwe functie, waarmee je het beeld van de iPhone 4S en iPad 2 direct op je Apple TV kunt laten zien. Hiervoor gebruik je het Wi-Fi-netwerk waarop de iDevices op aangesloten zijn. Ook voor Mirroring heb je iOS 5 nodig.

MLB.tv Apple TVHeb je iOS 5 nog niet, dan zitten er alsnog interessante nieuwe dingen in de Apple TV-update. Zo maakt Vimeo eindelijk zijn debuut voor Nederlandse gebruikers, waardoor je video’s van de gelijknamige site op je Apple TV kunt bekijken. Ook zijn er twee kanalen toegevoegd: de honkbalzender MLB.tv en Wall Street Journal Live. Om honkbalwedstrijden te bekijken met MLB.tv moet je wel een seizoensabonnement afsluiten voor 20 dollar. Heb je een wedstrijd gemist, dan kun je hem met je Apple TV op elk gewenst moment terugkijken. Spoilervrij is dit alleen niet: als previewafbeelding bij iedere oude afbeelding vind je de eindscore links in beeld.

WSJ Live zendt iedere dag een live nieuwsprogramma uit, dat je door de toevoeging nu ook op je Apple TV kunt zien. Dit programma wordt uitgezonden om 8:30 ET, hier in Nederland om 14:30. Ook is het mogelijk om te zien wat voor programma’s er tijdens de liveshow allemaal voorbij komen en zijn ook oude afleveringen terug te zien.

Amerikanen schrijven dat zij toegang hebben tot de zender NHL, waar hockey op wordt uitgezonden. Dit lijkt bij Nederlandse gebruikers niet het geval te zijn.

‘Nu in de Bioscoop’, de trailersectie op de Apple TV, is ook bijgewerkt. Filmtrailers staan niet langer door elkaar, maar zijn nu gesorteerd op onder andere populariteit en Rotten Tomatoes-score.

De nieuwe Apple TV-update installeer je door naar het ‘Instellingen’ te gaan, daar op ‘Algemeen’ te drukken en vervolgens te kiezen voor ‘Werk software bij’. Bij sommige gebruikers vraagt de Apple TV bij het opstarten al of je een nieuwe update wil installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2011, 11:34
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen airplay, apple tv, fotostream, ios 5, televisie, wall street journal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.