Voorlopig geen Siri op andere iDevices dan iPhone 4S (jailbreak)

De nieuwe virtuele persoonlijke assistent Siri kan in theorie waarschijnlijk ook op oudere iDevices mogelijk worden gemaakt, maar zal in de praktijk waarschijnlijk nog wel even op zich laten wachten.

SiriTijdens de presentatie van de iPhone 4S op het Let’s Talk iPhone evenement lag er veel nadruk op Siri: de nieuwe virtuele persoonlijke assistent. Deze nieuwe functie stelt je in staat om je iPhone aan te sturen met behulp van spraak en is exclusief beschikbaar voor de iPhone 4S. Hoewel het mogelijk lijkt om Siri ook voor oudere iDevices via een jailbreak beschikbaar te maken, zal dat door technische en juridische redenen vermoedelijk voorlopig nog wel even op zich laten wachten.

Op korte termijn: technische en juridische beperkingen

Om gebruik te kunnen maken van Siri zijn er bepaalde bestanden nodig die alleen aanwezig zijn in de firmware van de iPhone 4S. Dat zou op zichzelf geen probleem hoeven te zijn aangezien het firmwarebestand van iOS 5 voor de iPhone 4S voor iedereen beschikbaar is inclusief gebruikers van oudere iDevices. In principe zouden de benodigde bestanden op deze manier door een jailbreaktool uit het firmwarebestand van de iPhone 4S kunnen worden gehaald en vervolgens worden verwerkt in een custom firmware voor andere iDevices. Om deze methode uit te kunnen voeren moeten de hackers echter beschikken over de sleutel van het bestandssysteem van de iPhone 4S en deze hebben ze nog niet kunnen bemachtigen. Tot die tijd is het volgens MuscleNerd niet mogelijk voor een jailbreaktool om zonder directe auteursrechtenschending Siri beschikbaar te maken voor oudere iDevices.

Op lange termijn: toch hoop op Siri voor andere iDevices

De hoop dat Siri op termijn toch op oudere iDevices kan verschijnen is gelukkig nog niet opgegeven. Als de hackers een bootrom-exploit kunnen vinden voor de iPhone 4S, dan zal het bestandssysteem alsnog ontsleuteld kunnen worden. In ons exclusieve interview met het Chronic Dev Team zei p0sixninja daarover dat hij recent in gesprekken met andere beveiligingsexperts een aantal goede ideeën heeft opgedaan om een bootrom-exploit voor de iPhone 4S en iPad 2 alsnog te realiseren. De hacker iH8sn0w, die zich recent heeft gestort op het porten van Siri naar oudere iDevices, wijst daarnaast op de mogelijkheid dat Siri tussen gebruikers onderling overgebracht zou kunnen worden van een gejailbreakte iPhone 4S naar andere iDevices.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2011, 11:23
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.