iPhone T-Mobile abonnement

T-Mobile start met uitrol bellen via Wi-Fi vanaf iOS 12.2

T-Mobile is gestart met de uitrol van bellen via Wi-Fi. Dat betekent dat je ook bereikbaar bent via je eigen Wi-Fi-netwerk, op momenten dat je dekking via T-Mobile beperkt is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update juni 2020: inmiddels zou de uitrol moeten zijn afgerond en heeft iedereen toegang tot de functie.

Bellen via Wi-Fi wordt nu al langere tijd ondersteund door een groot aantal providers. T-Mobile was lange tijd afwezig in het rijtje van Vodafone, KPN en Tele2, maar vanaf nu komt daar verandering in. Zodra je de nieuw verschenen iOS 12.2-update installeert, krijg je de nieuwste aanbiederupdate van T-Mobile waarna de instelling voor Bellen via Wi-Fi beschikbaar is.


Update 27 mei: We weten nu eindelijk wat de datum van T-Mobile voor Wi-Fi-bellen is. Vanaf 27 mei 2019 zijn ze begonnen met de uitrol hiervan. Lees er meer over in ons aparte artikel.

Update 27 maart: Momenteel gaat het nog om een pilot waar je je als gebruiker voor kon aanmelden. De verdere brede uitrol van Bellen via Wi-Fi bij T-Mobile laat dus nog even op zich wachten. Je kan de functie nu al inschakelen, zodat je er automatisch gebruik van maakt zodra het voor iedereen beschikbaar is.

T-Mobile start uitrol bellen via Wi-Fi

Bellen via Wi-Fi heeft een aantal flinke voordelen. Als je van Wi-Fi Bellen gebruikmaakt, maak je via je eigen Wi-Fi-verbinding contact met het netwerk van T-Mobile. Als je binnenshuis bent en het bereik van T-Mobile is niet voldoende, dan schakelt je iPhone automatisch over naar Wi-Fi bellen. Op deze manier blijf je dus bereikbaar, zelfs als je geen directe verbinding hebt met het netwerk van T-Mobile.

Na het installeren van de iOS 12.2-update krijg je vanzelf een aanbiederupdate als je handmatig even Instellingen > Algemeen > Info opent. Het gaat om versie 36.1. Installeer je deze versie, dan verschijnt in de instellingen automatisch de optie om Bellen via Wi-Fi in te schakelen. Dat doe je via Instellingen > Telefoon > Bellen via Wi-Fi. Hou er wel rekening mee dat telefoongesprekken gewoon van je belbundel afgaan.

Bellen via Wi-Fi inschakelen bij T-Mobile.

Het is op dit moment nog wat onduidelijk of Bellen via Wi-Fi al daadwerkelijk actief is of dat alleen de instelling toegevoegd is. In onze test hebben wij de functie nog niet kunnen forceren, maar we hebben wel kunnen bevestigen dat de optie om het in te schakelen beschikbaar komt zodra je de update installeert.

Meer informatie over Bellen via Wi-Fi op de iPhone lees je in onze gids.


Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 27 mei: Artikel vanwege de uitrol van de functie.
  • 2019 - 27 maart: Aanvullende informatie over de pilot toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2019, 15:24
Categorie Providers
Onderwerpen bellen, t-mobile
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.