Apple TV 3e generatie

Apple TV 3 en gouden Apple Watch gaan verdwijnen

De Apple TV 3 lijkt te gaan verdwijnen. Het apparaat is moeilijker te vinden op de website van Apple en winkelmedewerkers moesten voorraden terugsturen. Ook de gouden Apple Watch gaat uit het assortiment.

Apple heeft tijdens de keynote geen aankondigingen gedaan over de Apple TV. Toch lijkt het erop dat ze een wijziging in het assortiment gaan doorvoeren. De derde generatie Apple TV is namelijk niet meer zichtbaar en ook de Mac Pro 2013 en gouden Apple Watch Edition zijn uit beeld verdwenen.

Bestelpagina Apple TV 4e generatie

Apple TV 3 verdwijnt

Op de bestelpagina van de Apple TV is geen link meer te vinden naar de 3e generatie en je hebt ook niet langer de mogelijkheid om de twee Apple TV’s te vergelijken. Voorheen was dit nog wel mogelijk en je kon op dezelfde bestelpagina een keuze maken uit de 3e en 4e generatie. Apple heeft gezorgd dat die pagina moeilijker te vinden is, maar de informatie is wel te vinden als je gericht zoekt. Medewerkers zouden de opdracht hebben gekregen om eventuele resterende voorraden terug te sturen naar Apple.

Ondanks z’n leeftijd kan de Apple TV derde generatie nog steeds van pas komen. Je kunt geen apps installeren, maar het is wel een betaalbaar AirPlay-apparaat en het is handig als extra Apple TV in een slaapkamer. Voor de vierde generatie Apple TV betaal je veel meer. Wil je toch de Apple TV uit 2012, dan kan dat nog. De 3e generatie kost 79 euro. De 4e generatie wordt verkocht voor 179 euro.

Onderaan de Apple TV pagina

Ook uitgefaseerd: de gouden Apple Watch

De gouden Apple Watch bestaat niet meer. Apple veroorzaakte nogal wat ophef door een gouden Apple Watch Edition op de markt te brengen waar je meer dan tienduizend euro voor moest betalen. Blijkbaar was er weinig animo voor, want de Apple Watch Edition is vanaf Series 2 niet meer gemaakt van goud maar van een nieuw materiaal: wit keramiek. Dit is een speciaal ontwikkeld hooglans materiaal. De prijs ligt daardoor flink lager: je betaalt €1469 (38mm) en €1519 (42mm) voor deze uitvoering. De achterkant van de normale Apple Watch is nu trouwens ook van keramisch materiaal gemaakt. Voorheen was dat composiet.

Apple Watch Edition keramisch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2016, 17:25
Categorie Accessoires
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.