iPhone 6 met kapot scherm

AppleCare+ is gewijzigd: eigen risico bij kapot iPhone-scherm is nu 29 euro

AppleCare+ is een stuk goedkoper geworden voor het repareren van je scherm. Bij schade aan de display van je iPhone, betaal je 29 euro eigen risico. Dit kan maximaal twee keer bij de verzekering van Apple.

AppleCare+ logoNiet alle aankondigingen van 7 september werden op het podium besproken. Er zijn ook altijd veranderingen die Apple stilletjes doorvoert, zoals een prijsverhoging in Europa en nieuwe voorwaarden voor AppleCare+. Als je nu AppleCare+ afsluit heb je bij schade aan je display een eigen risico van 29 euro.

Lager eigen risico bij kapot scherm

Je kan maximaal twee keer gebruik maken van AppleCare+ na een ongelukje. Wanneer er meer dan alleen je display kapot is, betaal je 99 euro eigen risico om je iPhone te laten repareren. Voorheen had je een algemeen eigen risico van 69 euro, voor elke schade die je opliep. Bij de iPhone geldt voor kapotte schermen nu een lager tarief.

Bij de iPad geldt er nog steeds één vaste prijs: daar betaal je voor elke schade die je wilt laten repareren 49 euro eigen risico. Ook hier mag je er maar twee keer gebruik van maken. De dekking gaat in op de aankoopdatum van de iPad.

Daarnaast heb je bij aanschaf van een AppleCare+ pakket, recht op 2 jaar support. Dat was voorheen maar 90 dagen. In Nederland heb je dankzij de Europese regels bovendien recht op 2 jaar garantie op schades die buiten jouw schuld om zijn ontstaan. Dit heeft Apple in de Verenigde Staten nu ook verlengd van 1 naar 2 jaar.

Prijzen
De prijs voor AppleCare+ bij de iPhone SE is 99 euro. Voor de iPhone 6s tot en met iPhone 7 Plus betaal je 149 euro voor de extra garantie van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2016, 14:48
Categorie Diensten
Onderwerp applecare

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.