iPhone Trade In

Tim Cook: ‘Eén op de drie Apple Store-bezoekers ruilt oud toestel in’

Apple probeert het inleveren van je gebruikte toestel stevig te promoten, ook al krijg je er niet zoveel voor. Volgens Tim Cook is het echter een daverend succes, zo heeft hij in een interview aangegeven en om ook andere fabrikanten te stimuleren komen er stickers.

Minstens één op de drie bezoekers aan de Apple Store maakt gebruik van Trade In, zo beweert Cook in een interview. Hij sprak vlak voordat hij een speech zou geven op het Ceres duurzaamheidsgala in New York met GQ en het onderwerp was uiteraard het milieu. “Dit jaar hebben we echt voortgang geboekt om de consument te laten nadenken over trade-in”, vertelde Cook. “We zitten nu op een derde of meer van de bezoekers die in onze winkels komen en die meedoen aan trade-in. Dit aantal laat een opwaartse trend zien.” En dat terwijl een tweedehands iPhone op Marktplaats nog makkelijk €500 oplevert. Apple betaalt er maximaal €330 voor en dan moet je geluk hebben. We hebben eerder onderzocht hoe weinig Apple eigenlijk betaalt in vergelijking met andere aanbieders.


Het is onduidelijk of Cook nu serieus is met zijn uitspraak dat een derde van de bezoekers aan de Apple Store meedoet aan Trade In. Er zijn immers veel mensen die een Apple Store binnenlopen om alleen maar wat rond te kijken of een afspraak hebben voor support. Het lijkt ons logischer dat het gaat om mensen die daadwerkelijk een iPhone kopen (maar eigenlijk zegt Cook dat niet).

Als je je oude iPhone inlevert krijg je een tegoedbon die je kunt gebruiken voor je volgende Apple Store-aankoop. Ook kun je het uitbetaald krijgen in App Store-giftcard.

iPhone Trade In

Sticker op milieuvriendelijke producten.
Apple overweegt stickers of labels te introduceren, om aan te geven of een product aan bepaalde milieu-eisen voldoet. Het gaat daarbij om hoesjes, kabels en andere accessoires. Op die manier wil Apple ook andere fabrikanten ertoe aanzetten om milieuvriendelijker te produceren. Cook gaf aan dat hij nog niets wil aankondigen, maar dat er wordt over gepraat. Het zou een soort MFi-label kunnen worden, maar dan op het gebied van milieu.

‘Doe iets goeds voor de wereld’
In een video heeft Apple een tijd geleden al eens het inruilen van iPhones aangemoedigd. Onder de titel ‘Doe nog één fantastisch ding met je iPhone’ gooit Apple flink wat emoties ertegenaan. Je iPhone was immers bij de mooiste momenten van het leven: huwelijken, geboortes en vakanties. Door in te leveren kan Apple het toestel weer opknappen, zodat iemand anders er weer geweldige dingen mee kan doen. De meeste mensen zullen het echter zien als een manier om op de volgende aankoop te besparen, niet zozeer als een goede daad voor de iPhone zelf, de aarde of de volgende bezitter.

Als je tegenwoordig een nieuwe iPhone wil kopen krijg je meteen al de prijs te zien bij inruil.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.