Bang & Olufsen geeft Beoplay H4 hoofdtelefoon een nieuw design en Siri-support

Werkt met Siri
De Bang & Olufsen Beoplay H4 hoofdtelefoon is vernieuwd, met een ander design, USB-C-aansluiting en ondersteuning voor spraakassistenten. De prijs is hetzelfde gebleven: €299, al betaal je bij de meeste winkels een stuk minder.

Bang & Olufsen Beoplay H4 vernieuwd

De presentatie van de nieuwe Bang & Olufsen Beoplay H4 ziet er meer uit als een modeshow met hippe modellen in dito kleding. Dit merk draait dan ook vooral om lifestyle en niet zozeer om technische specs. Het gaat om de tweede generatie van de Beoplay H4. Toen deze over-ear hoofdtelefoon in 2017 werd aangekondigd schreven we over de lamsleren oorschelpen en de passieve geluidsonderdrukking. Anno 2019 is er wel het een en ander veranderd. Het design is verbeterd, je kunt opladen met USB-C (voorheen Micro USB) en er zit een speciaal knopje op voor spraakfuncties. Speciaal daarvoor zit er nu een extra microfoon in, zodat Siri en Google Assistent je beter kunnen verstaan.


De Beoplay H4 is een van de goedkoopste hoofdtelefoons die B&O op de markt brengt. Het gevlochten koord is nu beter weggewerkt en de aluminium details zijn duidelijker zichtbaar. Daarmee zijn ze meer in de stijl van de duurdere modellen uit het assortiment. De fysieke knoppen zijn opnieuw ontworpen en er is een schuifknop om de koptelefoon aan en uit te zetten.

Bang & Olufsen Beoplay H4

Bang & Olufsen benadrukt de ‘eerlijke’ materialen en een groter draagcomfort. Bovendien is de tweede generatie H4 robuuster. Met een batterijduur van 19 uur kun je wel even vooruit. Sommige nieuwe functies zijn aangedragen door de community. Zo zit er nu ondersteuning voor aptXTM Low Latency in, voor betere synchronisatie met je toestel. Maar die moet dat dan wel ondersteunen en daarmee valt de iPhone af. Op de Mac kun je wel aptX gebruiken.

Bang & Olufsen Beoplay H4

De oorschelpen zijn nog steeds gemaakt van zacht lamsleer, waarbij het geheugenschuim zich aanpast aan je oor, zodat het nauw aansluit. Ze zorgen voor passieve geluidsisolatie. De schijven rondom de oorschelpen zijn gemaakt van aluminium, dat gepolijst en geanodiseerd is. Het B&O-logo is er voortaan met lasertechnologie op gezet, in een bijpassende kleur.

Bang & Olufsen Beoplay H4

De beide oorschelpen zijn met elkaar verbonden via een roestvrijstalen hoofdband, met PVD-coating en een geborstelde afwerking, zodat het lijkt alsof er haarlijntjes overheen lopen. Je kunt kiezen uit matzwart (Matte Black) en kalksteen (Limestone). Ook dat is nieuw, want voorheen was deze koptelefoon er alleen in het steenkolengrijs.

Zoals aangegeven gaat de Bang & Olufsen Beoplay H4 binnenkort voor €299 in de verkoop. We hebben nog geen winkels kunnen vinden die ze al aanbieden.

Ondertussen is het vorige model al flink afgeprijsd: voor rond de €200 haal je dit model in huis, dat uiteraard ook nog prima voldoet. Bij Amazon Duitsland betaal je 225 euro, bij Amac is ‘ie nog goedkoper en als je echt krap bij kas zit kun je ze zelfs refurbished vinden voor rond de 100 euro.

Zoek je meer hoofdtelefoons, bekijk dan eens onze round-up waarin we de iets duurdere Beoplay H9i hebben opgenomen.

Bekijk ook

Draadloze hoofdtelefoons voor je iPhone en iPad

Apple heeft de AirPods Max en diverse hoofdtelefoons van Beats in het assortiment, maar er zijn nog veel meer opties. In deze round-up kijken we naar draadloze koptelefoons die ideaal zijn voor Apple-gebruikers. Handig voor op reis of om thuis op de bank lekker muziek te luisteren of een film te kijken!

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.