iPhone Xr

iPhone XR los toestel: alles over pre-order, bestellen en los kopen

De iPhone XR als los toestel kopen? Lees hier alles over de pre-order bij Apple, bestellen bij webwinkels en wat de voordelen zijn van een losse iPhone XR. Voorkom BKR-registratie en combineer met een goedkope sim only!

De iPhone XR is de slimste keuze als je de eigenschappen van de iPhone X wilt hebben, maar voor een lagere prijs. De vrijwel randloze iPhone XR ziet er qua uiterlijk precies zo uit, maar is op een aantal punten weer nét iets verbeterd.

Dit zijn de officiële iPhone XR prijzen in Nederland:

  • iPhone XR 64GB: €859,-
  • iPhone XR 128GB: €919,-
  • iPhone XR 256GB: €1029,-

Losse iPhone XR: dit moet je weten

Apple iPhone XR is een van de drie nieuwe toestellen die Apple in september heeft onthuld. Zat je aan te hikken tegen de prijs van de iPhone X, dan komt de iPhone XR als geroepen. Analisten verwachten dat dit nieuwe instapmodel erg populair wordt, omdat het bijna alle vernieuwingen bevat die je ook in de topmodellen vindt. Denk daarbij aan draadloos opladen en gezichtsherkenning met Face ID. Deze functies vind je ook op de duurdere iPhone XS en iPhone XS Max. Maar bij de iPhone XR betaal je geen duizend euro of meer, maar kun je al instappen vanaf €859.

De nieuwe iPhones kunnen sinds 14 september gereserveerd worden.

iPhone XS bij provider bestellen

iPhone XS bij webwinkel bestellen

iPhone XR pre-order

Op woensdag 12 september stelde Apple de iPhone 2018 line-up voor, met de iPhone XR als het kleurrijke alternatief voor de duurdere toestellen. Wil jij dit toestel als eerste in huis hebben? Dan moet je op 19 oktober om 9:00 uur gaan klaarzitten voor de iPhone XR pre-order.

De toestellen van de pre-order zullen op 26 oktober worden geleverd bij de eerste klanten. Deze data vallen dus iets later dan de iPhone XS pre-order, die al in september plaatsvindt.

iPhone XR los kopen: welke moet ik kiezen?

Omdat het tijdens de iPhone XR pre-order topdrukte is, is het slim om alvast vooraf goed na te denken welke variant je wilt hebben. Je hebt keuze uit zes kleuren, namelijk zwart, wit, rood, geel, koraal en blauw. Zwart is een prima kleur als je je toestel later weer wilt doorverkopen. Wil je een opvallender toestel, kies dan voor een leuk kleurtje zoals geel of koraal. Al zou je natuurlijk ook nog kunnen kiezen voor een felgekleurd hoesje, als de gekozen kleur later toch wat tegenvalt.

Wat opslag betreft kun je kiezen uit 64GB, 128GB en 256GB. Er komt geen 512GB opslag, omdat dit de prijs onnodig zou opdrijven voor dit instapmodel.

iPhone XR prijs

Er is goed nieuws voor mensen die vorig jaar verlekkerd naar de iPhone X hebben gekeken, maar geen zin hadden om meer dan duizend euro voor een nieuw toestel te betalen. De prijs is bij de XR gelukkig iets overzichtelijker: vanaf €859 voor het model met 64GB opslag. Dit is iets duurder dan de iPhone 8, maar je krijgt dan ook een groter scherm.

Dit zijn de officiële iPhone XR prijzen:

  • iPhone XR 64GB: €859,-
  • iPhone XR 128GB: €919,-
  • iPhone XR 256GB: €1029,-

Er zijn nog weinig webwinkels die hun iPhone XR prijzen bekend hebben gemaakt, maar zodra dat het geval is kun je in de iCulture prijsvergelijker kijken waar je het beste terecht kunt. De losse prijzen kunnen per aanbieder variëren en sommige webwinkels staan erom bekend dat ze snel voorraden uit het buitenland halen, zodat je snel geleverd krijgt. Wil je snel een iPhone XR hebben, dan zul je dus goed moeten vergelijken. Zowel wat prijs als wat levertijd en voorraden betreft. Via een handelaar op Marktplaats ben je vaak veel meer kwijt en loop je risico’s. In onze prijsvergelijker kun je filteren op model, kleur, opslag en uiteraard ook op prijs bij betrouwbare webwinkels en aanbieders.

Waarop letten bij een losse iPhone XR kopen?

Wil je een iPhone XR los kopen, dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld of je het toestel later wilt doorverkopen, als je weer aan een nieuwe iPhone toe bent. In dat geval kun je het beste een zo gangbaar model kopen, met een gemiddelde hoeveelheid opslag. iPhones zijn waardevast en gewild, maar het meest basic doet het nu eenmaal minder goed op de tweedehands markt. Hou ook rekening met de conservatieve smaak van veel kopers door voor een rustige kleur te kiezen.

Uiteraard moet je bij het kiezen van een iPhone XR ook rekening houden met de prijzen, levertijden en voorraden. Vooral in het begin zal er veel vraag zijn naar de populairste modellen, dus hou eventueel een alternatief achter de hand: als een spacegrijze iPhone XR niet mogelijk is, vind je een witte misschien ook een optie. Kies echter niet voor een lagere hoeveelheid opslag, want dit is later niet uitbreidbaar.

Kijk ook of een iPhone-verzekering nodig is en of je AppleCare+ nodig hebt. Dit lijkt misschien een verlengde garantieregeling, maar is eigenlijk meer een schadeverzekering waarbij twee schadegevallen gedekt zijn. Laat je je toestel regelmatig vallen en weiger je een hoesje te gebruiken, dan kan de extra dekking prettig zijn. Je zou ook kunnen kijken naar toestelverzekeringen van aanbieders als Klikzeker of NowGo.

iPhone XR los kopen of met contract?

De iPhone XR is zowel als los toestel als met abonnement leverbaar. Welke keuze voor jou het beste is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bij een iPhone XR abonnement krijg je veelal te maken met een BKR-registratie omdat deze smartphone meer dan 250 euro kost. Dit kan problemen opleveren als je binnenkort een huis wilt kopen of een lening wilt aanvragen. Voordeel is wel dat je de kosten wat meer over de looptijd van het contract kunt uitsmeren.

Bij een losse iPhone XR betaal je het bedrag in één keer. Ook dat kan prettig zijn, omdat je weet waar je aan toe bent en vanaf dat moment geen rekening meer hoeft te houden met afbetalingen.

iPhone XR los kopen

iPhone XR met sim only

Een iPhone XR los kopen met apart sim only abonnement is een slimme keuze voor mensen die hun maandlasten zo laag mogelijk willen houden. Je betaalt veel minder voor je abonnement en je hebt meer flexibiliteit bij providers. Kies een sim only met een looptijd van 1, 12 of 24 maanden. Sommige zijn maandelijks opzegbaar, wat erg handig kan zijn als je maar korte tijd een abonnement nodig hebt om een periode te overbruggen. Wil je weten waar je de beste sim only-deals kunt vinden? Bekijk dan onze sim only prijsvergelijker voor de beste aanbiedingen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!