Apple Store-app laat je favorieten afrekenen op de Apple Watch (in sommige landen)

De Apple Store-app heeft een update gekregen, waarbij je favorieten via Apple Pay kunt afrekenen. Opnieuw een aanwijzing dat Apple Pay er snel aankomt? Nou nee...

“Aha! Een aanwijzing voor Nederlandse Apple Pay?” Dat zullen sommige mensen gedacht hebben toen ze versie 4.1 van de Apple Store-app zagen. Met de nieuwste versie van de app kun je favorite items afrekenen via de Apple Watch. Heb je een favorietenlijstje gemaakt, dan betaal je ze in één keer met Apple Pay op de Apple Watch. Het is beperkt tot accessoires, zoals hoesjes en oordopjes. Maar je moet wel in een land wonen waar Apple Pay al wordt ondersteund, om het te kunnen gebruiken.


Apple Watch: favorieten in de Apple Store-app

Favorieten afrekenen op Apple Watch

Dat het zinnetje over Apple Pay is opgenomen in de update-omschrijving van de app, heeft ermee te maken dat de tekst over de nieuwe functies in alle landen gelijk is. Ook in landen waar Apple Pay nog niet actief is. Apple vermeld dan ook dat niet alle functies in alle landen beschikbaar zullen zijn. Apple Pay ging deze week van start in Spanje, maar heeft Nederland en België nog niet bereikt. iCulture-lezers die aan het overwinteren zijn in Spanje, of die voor werk of studie in Australië, Canada, China, Frankrijk, Hongkong, Japan, Nieuw-Zeeland, Rusland, Singapore, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk of de VS moeten zijn, kunnen er gebruik van maken.

Apple Store-app op de Apple Watch

In versie 4.1 van de app vind je ook rijke notificaties van de app. Krijg je een notificatie, dan kun je er meteen iets mee doen. Hiervoor heb je iOS 10 nodig op je toestel.

Bekijk ook

Zo werken rijke notificaties op de iPhone en iPad

Als je op de iPhone of iPad een notificatie binnenkrijgt, dan is dat niet zomaar een tekstje. Vaak zijn het rijke notificaties, waarmee je allerlei acties kunt uitvoeren zonder dat je de bijbehorende app hoeft te openen. Ook vanaf het toegangsscherm kun je deze meldingen gebruiken.

De Apple Watch-app is ook bijgewerkt. Deze toont niet het volledige aanbod van de Apple Store, maar alleen de favorieten. We merkten bij het testen van de verbeterde app dat het ophalen van gegevens via de Apple Watch wel behoorlijk lang duurt. Je kunt zien welke bestellingen je hebt gedaan en welke items er op je favorietenlijstje staan. Bij deze items krijg je te zien op welke datum het product geleverd kan worden, maar bestellen is vanuit Nederland nog niet mogelijk. Onder het item staat dat je meer informatie op de iPhone kunt bekijken, maar helaas is dit geen Handoff-linkje. Je zult dus op de iPhone handmatig weer naar de favorieten moeten bladeren.

Op de Apple Watch kun je tenslotte nog de dichtstbijzijnde Store en de evenementen zien, maar voor de meeste handelingen moet je toch op de iPhone, iPad of Mac zijn.

Als je toch de Apple Store-app geopend hebt: kijk meteen even naar Tayasui Color, de kleurboek-app die je via een code gratis kunt downloaden. Geldig tot 15 december.

Bekijk ook

Tayasui Color gratis te downloaden via Apple Store-app

De kleurplaten-app Tayasui Color is helemaal gratis te downloaden via de nieuwe Apple Store-app. Met Tayasui Color kun je kleurplaten inkleuren met digitale waterverf.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.